Somon posat cu lamaie si sparanghel

Publicat 8 mai 2021

Somonul poșat cu lămâie și sparanghel este o cină rapidă și sănătoasă ce combină perfect nutrienții din sparanghel cu proteinele și acizii grași omega 3 din carnea de pește.

TIMP DE GĂTIRE:  25 min.

PORȚII: 4

INGREDIENTE: 

  • 4 fileuri de somon proaspete sau congelate, fără piele;
  • O lămâie;
  • O portocală;
  • O cană de apă;
  • 400g sparanghel cu bazele lemnoase îndepărtate;
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tăiat;
  • 1 lingura unt topit;
  • ¼ linguriță sare;
  • ¼ linguriță piper negru măcinat;
  • O legătură de pătrunjel;

MOD DE LUCRU:

  • Pasul 1

    Decongelați peștele, dacă este înghețat, clătiți-l și uscați-l cu un prosoap de hârtie. Tocați mărunt o linguriță de coajă din lămâie și o punem deoparte. Strângeți sucul din lămâie și portocală și combinați sucurile. Măsurați 1/4 de cană de suc pentru dressing și dați-l deoparte.

  • Pasul 2
    Turnați restul de suc într-o tigaie mare și adaugați apă. Aduceți la fierbere. Adăugați somonul și reduceți căldura la mediu. Se fierbe, acoperit, timp de 4 minute. Așezați sparanghelul deasupra somonului. Fierbeți 4 până la 8 minute sau până când peștele începe să se fragezească când este testat cu o furculiță. Procedați la fel și pentru sparanghel.

  • Pasul 3
    Între timp faceți dressingul. Într-un castron mic combinați 1/4 cană de sucul de lămâie și portocală, pătrunjelul tăiat, untul, coaja de lămâie, sarea și piperul.

  • Pasul 4
    Pentru servire, stropiți somonul și sparanghelul gătit cu dressingul. Se poate orna cu frunze de pătrunjel sau mărar proaspăt suplimentare, dacă se dorește.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Cantitate per portie
Calorii 206
Proteine 24 g
Carbohidrați 4 g
Fibre alimentare 1.5 g
Grăsimi 10 g
Grăsimi saturate 3 g
Vitamina A 772 IU
Vitamina C 13.8 mg
Acid folic 67 mcg
Calciu 36 mg
Magneziu 45 g
Fier 2.5 mg
Sodiu 225 mg
Potasiu 718 mg


Noutăți

Ovaz de moda veche

Ovaz de moda veche

Spre deosebire de ovăzul cu gătit rapid, ovăzul de modă veche are timp să devină extra-cremos și del…

read more

Salata verde cu soia edamame si sfecla

Publicat 8 mai 2021

Această salată este o încântare pentru ochi cât și o modalitate zilnică de a încorpora în dietă sfecla bogată în nutrienți și proteinele vegetale din edamame (soia verde). Pentru mai multă savoare, puteți adăuga și coriandru, busuioc sau mărar proaspăt tocat.

TIMP DE GĂTIRE:  15 min.

PORȚII: 1

INGREDIENTE: 

  • 2 căni de salată verde;
  • O cană de soia edamame decojită, decongelată;
  • ½ sfeclă medie crudă, curățată și mărunțită (aproximativ jumătate de cană);
  • O linguriță de oțet de vin roșu;
  • O lingură de coriandru, busuioc sau mărar proaspăt tocat;
  • 2 lingurite de ulei de masline extravirgin;

MOD DE LUCRU:

  • Pasul 1

    Aranjați boabele de soia edamame, salata și sfecla pe o farfurie mare. Bateți oțetul, coriandrul, uleiul, sarea și piperul într-un castron mic. Stropiți peste salată și asta este tot.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Cantitate per portie (aprox. 4 căni)
Calorii 325
Proteine 18.5 g
Carbohidrați 25.5 g
Zaharuri 5.6 g
Fibre alimentare 25.5 g
Grăsimi 15.7 g
Grăsimi saturate 1.5 g
Vitamina A 3970 IU
Vitamina C 30 mg
Calciu 170 mg
Magneziu 37.5 g
Fier 5.2 mg
Sodiu 680 mg
Potasiu 500 mg


Noutăți

Ovaz de moda veche

Ovaz de moda veche

Spre deosebire de ovăzul cu gătit rapid, ovăzul de modă veche are timp să devină extra-cremos și del…

read more

Ovaz de moda veche

Publicat 8 mai 2021

Spre deosebire de ovăzul cu gătit rapid, ovăzul de modă veche are timp să devină extra-cremos și delicios, cu doar câteva minute în plus de gătit. Cu un pic de lapte și topping-urile la alegere, ovăzul de modă veche poate fi mic dejun sănătos și sățios.

TIMP DE GĂTIRE:  15 min

PORȚII: 1

INGREDIENTE: 

  • O cană de apă sau lapte;
  • Un vârf de cuțit de sare;
  • ½ cană de ovăz;
  • 1-2 lingurițe de miere, zahăr din trestie de zahăr sau zahăr brun (după gust);
  •  Scorțișoară (după gust);

MOD DE LUCRU:

  • Pasul 1

    Turnați apa sau laptele într-o cratiță mică și dăugați sarea. Aduceți la fierbere. Se amestecă ovăzul și se reduce căldura la mediu. Gătiți, amestecând ocazional, timp de 5 minute. Scoateți de pe foc, acoperiți și lăsați să stea timp de 2 până la 3 minute.

  • Pasul 2
    Adăugați zahărul din trestie sau mierea și scorțișoara. Puteți adăuga și fructe (afine, merișoare, prune, uscate, etc.) sau nuci, după preferințe.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Cantitate per portie
Calorii 150
Proteine 5 g
Carbohidrați 27 g
Fibre alimentare 27 g
Grăsimi 3 g
Grăsimi saturate 0.5 g
Folat 20 mcg
Calciu 27 mg
Magneziu 42 g
Fier 1.5 mg
Sodiu 150 mg
Tiamină 0.2 mg


Noutăți

Ovaz de moda veche

Ovaz de moda veche

Spre deosebire de ovăzul cu gătit rapid, ovăzul de modă veche are timp să devină extra-cremos și del…

read more

Plan dietetic cu un continut scazut de colesterol pentru o zi (1200 de calorii)

Publicat 8 mai 2021

Până de curând, cauza pentru un nivel ridicat al colesterolului era întotdeauna pusă pe alimentele care conțin colesterol cum ar fi ouăle, brânza și carnea roșie. La ora actuală se cunoaște faptul că doar unele persoane care au o variație genetică ce le afectează capacitatea de a metaboliza grăsimile sunt nevoiți să aibă grijă la consumul de alimente bogate în colesterol. Pentru majoritatea oamenilor însă, noi cercetări sugerează faptul că grăsimile saturate și grăsimile trans cât și carbohidrații rafinați sunt adevăratele vinovați. Din fericire, schimbarea alimentelor pe care le consumați și efectuarea de exerciții fizice regulate pot fi strategii eficiente pentru scăderea nivelului de colesterol.

În acest plan dietetic, veți vedea cum arată o zi de dietă cu conținut scăzut de colesterol. Mâncărurile delicioase bogate în fibre și grăsimile sănătoase sunt ideale pentru a crește nivelul colesterolului “bun” HDL și pentru a scădea colesterolul “rău” LDL. 

Este important să rețineți că pentru unii oameni, gestionarea colesterolului poate necesita mai mult decât doar dietă. Pentru aceasta, este nevoie și de o activitate fizică adecvată cât și de un management al stresului.

MIC DEJUN (244 calorii)

  • O porție de fulgi de ovăz de modă veche;
  • 1/2 cană de afine;;
  • O lingură. migdale feliate;
  • Ovăzul este un carbohidrat complex sănătos, bogat în fibre, care vă va ajuta să vă simțiți plini și mulțumiți toată dimineața;
  • Am eliminat zahărul adăugat aici și, ca înlocuitor, folosim afine dulci. Dacă sunteți obișnuiți să puneți zahăr brun, miere sau sirop de arțar în fulgi de ovăz, încercați să micșorați treptat cantitatea pe care o utilizați; Ovaz cu afine

GUSTARE 1 (100 calorii)

  • Un măr mediu;
  • Merele sunt o gustare pe care o puteți lua în mișcare, ce oferă fibre și vitamine (cum ar fi vitamina C);

PRÂNZ (325 calorii)

GUSTARE 2 (100 calorii)

  • O mână de năut crocant

CINĂ (432 calorii)

  • O porție de somon poșat cu lămâie și sparanghel;
  • O cană de orez brun fiert;
  • Somonul oferă grăsimi sănătoase care vă ajută să vă mențineți nivelul coleterolului la parametri optimi;
  • Obțineți grăsimile din alimente sănătoase cum ar fi somonul, nucile, semințele de in, uleiul de măsline, uleiul de canola, pentru a vă menține nivelul de colesterol scăzut și pentru sănătatea aparatului cardiovascular;Salmone agli asparagi – Restaurant Gloria Timisoara

INFORMNAȚII NURTIȚIONALE

1.202 calorii, 59 g proteine, 155 g carbohidrați, 30 g fibre, 41 g grăsimi, 6 g grăsimi saturate, 1.325 mg sodiu.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Abonează-te la newsletterul nostru bilunar pentru a fi la curent cu ultimele informații publicate pe blogul BioNutris.