Somonul tras la tigaie cu sosul de boabe de piper verde picant, suc de lămâie și unt conferă preparatului prospețime și o aromă răcoritoare ascuțită.
TIMP DE GĂTIRE
15 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII pe porție
226
INGREDIENTE:
4 fileuri somon sălbatic;
1/4 linguriță de sare;
2 lingurițe ulei de canola;
¼ cană suc de lămâie;
4 lingurițe de unt nesărat, tăiat în bucăți mici;
O linguriță de boabe de piper verde, zdrobite;
MOD DE LUCRU:
Presărați sare peste bucățile de somon. Încălziți uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați somonul și gătiți până când devine opac în centru, rotind ușor la jumătate (în total 4 până la 7 minute).
Scoateți tigaia de pe foc și adăugați imediat sucul de lămâie, untul, boabele de piper și un vârf de sare. Învârtiți tigaia cu atenție pentru a încorpora untul în sos. Completați fiecare porție de pește cu sos (aproximativ 2 lingurițe la fiecare).