Falafel cu salata de legume

Published in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete pranz, Retete salate, Retete vegane 29 May 2022
Rețeta de falafel cu legume este ideală pentru cei care doresc să piardă câteva kilograme în plus deoarece are un număr redus de calorii. Fiind bogată în proteine vegetale și fibre alimentare, este și foarte sățioasă.
TIMP DE GĂTIRE
20 min
NUMĂR PORȚII
3
CALORII
416

INGREDIENTE: 

  • 150 Grame – Naut uscat 
  • 50 Grame – Ceapa verde
  • 2 Bucati (200g) – Ceapa
  • 2 Linguri rase (24g) – Faina integrala
  • 1 Lingurita (5g) – Chimen Macinat
  • 5 Grame – Coriandru uscat
  • 3 Linguri (45ml) – Ulei de masline
  • 100 Grame – Castraveti
  • 1 Bucata (200g) – Rosii
  • 10 Grame – Patrunjel verde
  • 100 Grame – Salata verde
  • 5 Grame – Zeama de lamaie
  • 1 Lingura (15ml) – Ulei de masline
  • 1 Gram – Sare himalaya
  • 1 Gram – Piper negru

MOD DE LUCRU:

  1. Pentru falafel:

    1. Spălați năutul în apă rece şi apoi îl lasați la înmuiat peste noapte.
    2. Curățați ceapa, usturoiul şi pătrunjelul, spălați-le şi tocați-le.
    3. Scurgeți boabele de năut şi puneți-le la fiert în apă proaspătă cu sare, pentru aproximativ o oră.
    4. După ce s-au fiert, le mixați cu blenderul până devin o pastă omogenă, un pic granulată.
    5. Adaugați ceapa, usturoiul şi pătrunjelul tocate. Amestecați bine şi apoi puneți făina, chimenul şi coriandrul.
    6. Asezonați cu sare şi piper, după gust.
    7. Amestecați cu mâna până când se leagă compoziţia. Dacă este prea tare, atunci mai adaugați apă, dacă este prea moale, completați cu un pic de făină. Lăsați amestecul 2-3 ore la frigider.
    8. Ungeți mâinile cu ulei şi faceți mai multe chifteluţe pe care le aşezați pe un tocător sau pe un platou.
    9. Încingeți uleiul într-o tigaie şi rumeniți falafelul pe toate părţile. Scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a îndepărta excesul de grăsime.
  2. Pentru salată:

    1. Spălați legumele, îndepărtați cotoarele şi tăiți-le cubuleţe. â
    2. Așezați-le într-un bol şi amestecați cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi pătrunjel tocat.
    3. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.
    4. Serviți falafelul cald cu salată.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 13.5 g
  • Carbohidrați 41.83 g
  • Grăsimi 24 g

Noutăți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *