Orez negru cu broccoli si ardei gras

Published in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete pentru pierdere in greutate, Retete vegane 19 May 2021
Rețeta de orez negru cu broccoli și ardei gras este o cină ideală care vă va aduce în casă aromele și savoarea bucătăriei chinezești.
TIMP DE GĂTIRE
35 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
260

INGREDIENTE: 

  • ⅓ cană de apă;
  • 1.5 linguri de oțet balsamic;
  • O lingură sos hoisin;
  • 2 lingurițe sos de soia cu conținut scăzut de sodiu;
  • 2 lingurite ulei de susan prăjit;
  • 2 lingurite amidon de porumb;
  • ½ linguriță amestec de condimente chinezești;
  • 2 linguri ulei de arahide;
  • 5 căni de flori de broccoli;
  • Un ardei gras roșu, tocat;
  • Un ardei gras galben, tocat;
  • 2 cepe feliate;
  • 5 ardei iuți uscați roșii sau 1/4 linguriță de piper roșu zdrobit;
  • O lingură usturoi tocat;
  • O lingură ghimbir proaspăt tocat;
  • ½ cană de arahide prăjite nesărate;

MOD DE LUCRU:

  1. Amestecați oțetul, sosul hoisin, sosul de soia, uleiul de susan, amidonul de porumb și amestecul de condimente chinezeși cu apa într-un castron mic. 

  2. Încălziți uleiul de arahide într-o tigaie mare antiaderentă sau wok la foc mediu-mare.

  3. Adăugați broccoli-ul și ardeiul gras și gătiți, amestecând des, până când devin crocante (aproximativ 6 minute). Adăugați ceapa, ardeiul iute (sau piperul roșu zdrobit), usturoiul și ghimbirul și amestecați până când preparatul începe să degaje aromele specifice bucătăriei chinezești (aproximativ 30 de secunde). 

  4. Reduceți focul la minim, adăugați sosul obținut la pasul 1 și amestecați până se îngroașă (aproximativ 30 de secunde). Luați de pe foc și adăugați arahidele nesărate.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  1. Proteine 8.5 g
  2. Carbohidrați 18 g
  3. Fibre alimentare 5 g
  4. Grăsimi 19 g
  5. Grăsimi saturate 3 g
  6. Vitamina A 3775 IU
  7. Vitamina C 177 mg
  8. Acid folic 108 mcg
  9. Tiamină 0.1 mg
  10. Calciu 74 mg
  11. Magneziu 67 g
  12. Fier 2.8 mg
  13. Sodiu 212 mg
  14. Potasiu 580 mg

Noutăți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *