Boiaua și pudra de usturoi din cajun dau savoare fileurilor de somon iar combinația cu iaurt grecesc fac din aceasta rețetă o cină gustoasă, ideală pentru reducerea nivelului de colesterolul.
TIMP DE GĂTIRE
25 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII pe porție
243
INGREDIENTE:
4 fileuri de somon (proaspăt sau înghețat, dezghețat);
¼ ceașcă de iaurt grecesc simplu;
O ceapă mică, tocată mărunt;
2 linguri de pătrunjel proaspat tocat mărunt;
2 lingurițe de oțet de cidru;
O linguriță de hrean ras pe răzătoare;
O linguriță de muștar Dijon;
1/2 linguriță de boia dulce;
1/4 linguriță de pudră de usturoi;
1/8 linguriță de piper măcinat;
Un vârf de sare;
Un vârf de piper măcinat;
3 lingurițe de ulei de măsline;
MOD DE LUCRU:
Lăsați peștele să stea pe blat timp de 15 minute pentru a ajunge la temperatura camerei.
Între timp, amestecați iaurtul, ceapa, pătrunjelul, oțetul, hreanul, muștarul, 1/4 linguriță boia, 1/8 linguriță de pudră de usturoi și un vârf de sare și piper într-un castron mic. Acoperiți și puneți la frigider până când sunt gata de utilizare.
Îndepărtați excesul de apă de pe pește cu un prosop de hârtie. Folosind un penson ungeți peștele cu 2 lingurițe de ulei. Condimentați peștele pe ambele părți, uniform, cu 1/8 linguriță de sare și usturoi pudră, 1/8 linguriță de boia și 1/8 linguriță de piper măcinat.
Încălziți lingurița rămasă de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Când este fierbinte adăugați peștele cu pielea în sus. Gătiți, apăsând pe pește cu o spatulă. Nu mutați fileurile până când partea inferioară nu devine aurie (aproximativ 5 minute). Folosind o spatulă, întoarceți cu grijă fileurile. Continuați să gătiți până când fețele inferioare devin maroniu-aurii și peștele începe să se fragezească (aprox.2 până la 3 minute).
Adăugați sosul de la frigider peste fileurile gătite. Puteți adăuga pe farfurie și câteva felii de lămâie.