Spre deosebire de ovăzul care se gătește rapid, ovăzul de modă veche are timp să devină extra-cremos cu doar câteva minute în plus de gătit. Cu un pic de lapte și un topping potrivit, ovăzul de modă veche poate fi mic dejun sănătos și sațios.
TIMP DE GĂTIRE
15 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII
150
INGREDIENTE:
O cană de apă sau lapte;
Un vârf de cuțit de sare;
½ cană de ovăz;
1-2 lingurițe de miere, zahăr din trestie de zahăr sau zahăr brun (după gust);
Scorțișoară (după gust);
MOD DE LUCRU:
Turnați apa sau laptele într-o cratiță mică și dăugați sarea. Aduceți la fierbere. Amestecați ovăzul și reduceți căldura la mediu. Gătiți, amestecând ocazional timp de 5 minute. Scoateți de pe foc, acoperiți și lăsați să stea timp de 2 până la 3 minute.
Adăugați zahărul din trestie sau mierea și scorțișoara. Puteți adăuga și fructe (afine, merișoare, prune, uscate, etc.) sau nuci, după preferințe.