Plan dietetic cu 1200 de calorii/zi pentru reducerea colesterolului

Published in Planuri dietetice pentru hipercolesterolemie 8 May 2021

Până de curând, cauza pentru un nivel ridicat al colesterolului era întotdeauna pusă pe alimentele care conțin colesterol cum ar fi ouăle, brânza și carnea roșie. La ora actuală se cunoaște faptul că doar unele persoane care au o variație genetică ce le afectează capacitatea de a metaboliza grăsimile sunt nevoiți să aibă grijă la consumul de alimente bogate în colesterol.

Noile cercetări sugerează faptul că, atât grăsimile saturate cât și grăsimile trans și carbohidrații rafinați sunt adevărații vinovați pentru creșterea colesterolului. Din fericire, o alimentație corectă și efectuarea de exerciții fizice în mod regulat pot fi strategii eficiente pentru scăderea nivelului acestui parametru sanguin. În acest plan dietetic, veți vedea cum arată o zi de dietă cu conținut scăzut de colesterol. Mâncărurile delicioase bogate în fibre și grăsimile sănătoase sunt ideale pentru a crește nivelul colesterolului „bun” HDL și pentru a scădea colesterolul „rău” LDL. Este important să rețineți că pentru unii oameni, gestionarea colesterolului poate necesita mai mult decât urmarea unei diete. Pentru aceasta, este nevoie și de o activitate fizică adecvată cât și de un management al stresului.

MIC DEJUN (244 calorii)

  • O porție de fulgi de ovăz de modă veche;
  • 1/2 cană de afine;;
  • O lingură de migdale feliate;
  • Ovăzul este un carbohidrat complex sănătos, bogat în fibre, care vă va ajută să vă simțiți plini și mulțumiți toată dimineața;
  • Am eliminat zahărul adăugat aici și, ca înlocuitor, putem folosim afinele dulci. Dacă sunteți obișnuiți să puneți zahăr brun, miere sau sirop de arțar în fulgi de ovăz, încercați să micșorați treptat cantitatea pe care o utilizați; Ovaz cu afine

GUSTARE 1 (100 calorii)

  • Un măr mediu;
  • Merele sunt o gustare pe care o puteți lua în mișcare, ce oferă fibre și vitamine (cum ar fi vitamina C);

PRÂNZ (325 calorii)

GUSTARE 2 (100 calorii)

  • O mână de năut crocant

CINĂ (432 calorii)

  • O porție de somon poșat cu lămâie și sparanghel;
  • O cană de orez brun fiert;
  • Somonul oferă grăsimi sănătoase care vă ajută să vă mențineți nivelul coleterolului la parametri optimi;
  • Obțineți grăsimile din alimente sănătoase cum ar fi somonul, nucile, semințele de in, uleiul de măsline, uleiul de canola, pentru a vă menține nivelul de colesterol scăzut și pentru sănătatea aparatului cardiovascular;Salmone agli asparagi – Restaurant Gloria Timisoara

INFORMNAȚII NURTIȚIONALE

1.202 calorii, 59 g proteine, 155 g carbohidrați, 30 g fibre, 41 g grăsimi, 6 g grăsimi saturate, 1.325 mg sodiu.

Pentru un plan nutrițional personalizat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *