Somonul poșat cu lămâie și sparanghel este o cină rapidă și sănătoasă ce combină perfect nutrienții din sparanghel cu proteinele și acizii grași omega 3 din carnea de pește.
TIMP DE GĂTIRE
25 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII pe porție
206
INGREDIENTE:
4 fileuri de somon proaspete sau congelate, fără piele;
O lămâie;
O portocală;
O cană de apă;
400g sparanghel cu bazele lemnoase îndepărtate;
2 linguri pătrunjel proaspăt tăiat;
1 lingura unt topit;
¼ linguriță sare;
¼ linguriță piper negru măcinat;
O legătură de pătrunjel;
MOD DE LUCRU:
Decongelați peștele, dacă este înghețat, clătiți-l și uscați-l cu un prosoap de hârtie. Tocați mărunt o linguriță de coajă din lămâie și puneți-o deoparte. Strângeți sucul din lămâie și portocală și combinați sucurile. Măsurați 1/4 de cană de suc pentru dressing și dați-l deoparte.
Turnați restul de suc într-o tigaie mare și adaugați apă. Aduceți la fierbere. Adăugați somonul și reduceți căldura la mediu. Fierbeți acoperit timp de 4 minute. Așezați sparanghelul deasupra somonului. Fierbeți 4 până la 8 minute sau până când peștele începe să se fragezească testăndu-l cu o furculiță. Procedați la fel și pentru sparanghel.
Între timp, faceți dressingul. Într-un castron mic combinați 1/4 cană de sucul de lămâie și portocală, pătrunjelul tăiat, untul, coaja de lămâie, sare și piper.
Pentru servire, stropiți somonul și sparanghelul gătit cu dressingul. Se poate orna cu frunze de pătrunjel sau mărar proaspăt, după gust.