Varza calita cu soia

Published in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete pentru pierdere in greutate, Retete pranz 27 November 2021

Acest preparat este ideal pentru sezonul rece, perioadă în care corpul este în căutarea preparatelor de confort însă, poate fi consumat și în oricare altă perioadă a anului.

TIMP DE GĂTIRE
75 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
310

INGREDIENTE: 

  • o ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi tocat
  • 2 morcovi medii dați pe răzătoare
  • 6 căni de varză tocată (1kg)
  • 2 căni de soia cuburi fiartă (70 g uscată)
  • 3 roșii medii tocate 
  • 1 linguriță ardei iute verde/ roșu tocat
  • 2 lingurițe ghimbir ras/ tăiat rondele
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță coriandru
  • 2 lingurițe turmeric
  • 2 lingurițe chimion (semințe)
  • 1 linguriță pudră chilli (opțional)
  • 4 linguri ulei

MOD DE LUCRU:

  1. Într-o oală, puneți 2 linguri de ulei peste care adăugați morcovii si varza, amestecând din când în când, pentru a se căli;
  2. În timp ce varza și morcovii se călesc, separat, puneți într-o tigaie încăpătoare 2 linguri de ulei, chimionul, ardeiul iute și amestecați. Imediat adăugați și ceapa, usturoiul și ghimbirul, continunând să amestecați din când în când până când ceapa devine translucidă;
  3.  Imediat ce s-au călit, adăugați turmericul, coriandrul (opțional, pudra de chilli), roșiile tocate și sarea. Amestecați pisând ușor roșiile;
  4. Când amestecul începe să se înmoaie, adăugați o cană de apă și bucățile de soia, lăsând această compoziție 2-3 minute la foc mic;
  5. Odată ce varza și morcovul s-au călit, adăugați compoziția cu soia și le mai lăsați câteva minute să absoarbă aromele;

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 10 g
  • Carbohidrați 33 g
  • Fibre alimentare 9.5 g
  • Grăsimi 17.8 g
  • Grăsimi saturate0.3g
  • Vitamina A773 IU
  • Vitamina C 72 mg

Beneficii pentru sănătate:

  • Ajută la întărirea sistemului imunitar (implicit ameliorarea simptomelor gripelor și răcelilor sezoniere), datorită conținutului ridicat în vitamina C din varză cât și a altor fitonutrienți din condimente;
  • Îmbunătățește tranzitul intestinal, datorită conținutului ridicat de fibre alimentare;
  • Reduce riscurile de apariție a afecțiunilor cardiovasculare; 
  • Reduce inflamația din corp și riscul carcinogenezei datorită conținutului ridicat de antioxidanți precum tiocianați, zeaxantină, sulforafan și izotiocianat;
  • În plus, este o rețetă ieftină în raport cu beneficiile pentru sănătate pe care le aduce.

Noutăți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *