Ciuperci la gratar cu parmezan

Published in Retete cina, Retete mediteraneene, Retete pentru diabetici, Retete vegetariene 2 June 2021
Parmezanul adăugat la final peste ciuperci conferă acestei rețete o puternică notă mediteraneană. O puteți consuma ca garnitură sau, ca atare.
TIMP DE GĂTIRE
30 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
114

INGREDIENTE: 

  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de maghiran uscat
  • ½ linguriță piper măcinat
  • ¼ linguriță sare
  • Un kilogram de ciuperci, feliate gros
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • ¼ cană parmezan ras

MOD DE LUCRU:

  1. Preîncălziți cuptorul la 250 grade Celsius.

  2. Amestecați uleiul, măghiranul, piperul și sarea împreună într-un castron mare. Adăugați ciupercile amestecați bine.

  3. Transferați conținutul pe o foaie de copt. Gătiți la cuptor aprox. 12 minute. Scoateți din cuptor și stropiți cu oțet.

  4.  Presărați parmezan și continuați gătitul până când brânza se topește (încă 5 minute).

  5. Tăiați baconul și adăugați-l în castron împreună cu roșiile și busuiocul și amestecați ușor. 

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 5,5g
  • Carbohidrați 5,5g
  • Fibre dietetice 1,3g
  • Glucide 3,5g
  • Grăsime 8,5g
  • Grăsimi saturate 1,9g
  • Colesterol 3,6mg
  • Vitamina A 56.9IU
  • Vitamina C 2,5 mg
  • Acid folic 20,1 mcg
  • Calciu 72,6 mg
  • Fier 0,9mg
  • Magneziu 14,7 mg
  • Potasiu 380,6mg
  • Sodiu 238mg.

Noutăți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *