Amestecul de legume de diferite texturi și arome din această rețetă de inspirație orientală îi conferă un gust deosebit și o valoare nutrițională ridicată.
TIMP DE GĂTIRE
30 min
NUMĂR PORȚII
6
CALORII
134
INGREDIENTE:
2 linguri ulei de avocado sau canola
O linguriță semințe de chimen
O linguriță semințe de muștar
2 cești de ceapă tocată
2 căței de usturoi mari, tocați
O lingură de ghimbir proaspăt tocat
O lingură pudră de curry
1/2 linguriță de piper roșu zdrobit
¾ linguriță sare
350 ml lapte de cocos
O cană bulion de legume cu conținut scăzut de sodiu
2 căni de roșii tocate (aproximativ 2 medii)
Un cartof dulce mediu, tăiat în bucăți de 1/2 inch
1½ căni fasole verde tăiată (1 inch)
150 g năut adăugat fără sare, clătit
½ cană de coriandru tocat
2 linguri suc de lămâie
MOD DE LUCRU:
Încălziți uleiul într-o cratiță mare, la foc mediu. Adăugați semințe de chimen și semințe de muștar și gătiți, amestecând 30 de secunde până la 1 minut. Adăugați ceapa și gătiți-o, amestecând, până începe să se inmoaie, aproximativ 3 minute. Adăugați usturoi, ghimbir, pudră de curry, piper roșu zdrobit și sare și gătiți amestecând (aproximativ 1 minut).
Adăugați laptele de cocos, bulionul, roșiile, cartoful dulce, fasolea verde și năutul. Puneți la fiert, reduceți focul la minim și gătiți, amestecând ocazional, până când legumele sunt fragede (aproximativ 15 minute).
Luați de pe foc și adăugați coriandru și suc de lămâie.