Această rețetă este una dintre cele mai cremoase rețete de paste. Brânza mascarpone se îmbină perfect cu spanacul într-un mix savuros și sănătos.
TIMP DE GĂTIRE
15 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
395
INGREDIENTE:
350 g paste integrale;
Un cățel de usturoi, feliat subțire (aproximativ 1 linguriță);
O ceapă mică feliată subțire;
100 g de brânză mascarpone;
120 g de spanac proaspăt;
O linguriță de sare;
½ linguriță piper negru;
O linguriță coajă de lămâie (de la 1 lămâie);
Un vârf de piper roșu zdrobit;
MOD DE LUCRU:
Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj fără a adăuga sare. Scurgeți și opriți 1/2 cană din lichid.
Transferați pastele într-un castron mare, adăugați usturoiul, ceapa, mascarponele ras, spanacul, sarea, piperul și 1/2 cană din lichidul păstrat Amestecați până când brânza se topește și amestecul este omogenizat, aproximativ 1.5 minute. Împărțiți pastele în 4 boluri. Presărați coajă de lămâie și ardeiul roșu zdrobit dacă doriți.