Piureul cu praz sotat în unt este o garnitură ideală și sănătoasă pentru diferite preparate culinare.
TIMP DE GĂTIRE
40 min
NUMĂR PORȚII
8
CALORII pe porție
202
INGREDIENTE:
3 kilograme de cartofi;
O lingură de sare;
2 linguri de unt;
4 căni de praz tăiat subțire, numai părțile albe și cele verde deschis;
Piper negru sau alb, după gus
MOD DE LUCRU:
Curățați cartofii și tăiați-i cuburi. Așezați cartofii și sarea într-o cratiță mare și adăugați apă rece până când îi acoperiți. Când apa începe să fiarbă, reduceți la foc mic și gătiți până când se înmoaie (10-15 minute). Scurgeți-i bine.
Între timp, topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați prazul și sotați, amestecând până când se înmoaie și începe să se rumenească (4 până la 8 minute).
Transferați cartofii într-un castron mare. Amestecați cu un mixer electric sau pisați-i cu un aparat de pisat special.