Piure de cartofi cu praz sotat

Publicat in Retete pranz, Retete vegetariene 18 mai 2021
Piureul cu praz sotat în unt este o garnitură ideală și sănătoasă pentru diferite preparate culinare.
TIMP DE GĂTIRE
40 min
NUMĂR PORȚII
8
CALORII pe porție
202

INGREDIENTE: 

  • 3 kilograme de cartofi;
  • O lingură  de sare;
  • 2 linguri de unt;
  • 4 căni de praz tăiat subțire, numai părțile albe și cele verde deschis;
  • Piper negru sau alb, după gus 

MOD DE LUCRU:

  • Curățați cartofii și tăiați-i cuburi. Așezați cartofii și sarea într-o cratiță mare și adăugați apă rece până când îi acoperiți. Când apa începe să fiarbă, reduceți la foc mic și gătiți până când se înmoaie (10-15 minute). Scurgeți-i bine.

  • Între timp, topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați prazul și sotați, amestecând până când se înmoaie și începe să se rumenească (4 până la 8 minute).

  • Transferați cartofii într-un castron mare. Amestecați cu un mixer electric sau pisați-i cu un aparat de pisat special.

  • Adăugați prazul sotat, sare și piper după gust.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Calorii 202
  • Proteine 4.4 g
  • Carbohidrați 40 g
  • Fibre alimentare 3.7 g
  • Grăsimi 3.4 g
  • Grăsimi saturate 2 g
  • Vitamina A 850 IU
  • Vitamina C 17.5 mg
  • Acid folic 44.5 mcg
  • Tiamină 0.2 mg
  • Calciu 77 mg
  • Magneziu 48 g
  • Fier 2.8 mg
  • Sodiu 295 mg
  • Potasiu 652 mg 

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *