Sandwich cu rosii si mozzarella

Publicat in Retete cina, Retete mediteraneene, Retete pranz, Retete vegetariene 18 mai 2021
Combinația clasică dintre roșiile proaspete, mozzarella și ierburi aromate poate fi o solutie ideala pentru un pranz sau o cină ușoară și savuroasă.
TIMP DE GĂTIRE
25 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
490

INGREDIENTE: 

  • 100 Grame – Rosii
  • 15 Grame – Rosii uscate
  • 1 Catel (5g) – Usturoi
  • 1 Lingura (15ml) – Ulei de masline
  • 15 Grame – Suc natural de lamaie
  • 15 Grame – Măsline verzi
  • 50 Grame – Paine integrala
  • 50 Grame – Mozzarella
  • 1 Lingurita (7g) – Otet balsamic
  • 10 Grame – Busuioc verde
  • 1 Gram – Sare de masa
  • 1 Gram – Piper negru

MOD DE LUCRU:

  1. Așezați roșiile uscate la soare într-un castron și acoperiți cu apă clocotită. Lăsați-le timp de 10 minute.

  2. Pe un tocător, amestecați usturoiul cu 1/4 de linguriță de sare folosind partea laterală a unui cuțit, pisând până când totul devine o pastă netedă. Transferați amestecul într-un castron și amestecați cu o lingură de ulei, suc de lămâie și ardei roșu zdrobit.

  3. Scurgeți roșiile și tocați-le mărunt. Adăugați-le în vasul cu sosul, împreună cu măslinele și amestecați bine.
  4. Întindeți amestecul de roșii și măsline pe jumătate de pâine. Așezați feliile de brânză, niște piper și feliile de roșii și condimentați cu sare și oțet. Acoperiți cu mai multe frunze de busuioc. Ungeți cu lingura de ulei rămasă feliile de pâine și așezați-le deasupra pentru a obține sandwich-ul.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 21.2 g
  • Carbohidrați 39 g
  • Fibre alimentare 6.4 g
  • Grăsimi 31 g
  • Grăsimi saturate 5.1 g
  • Colesterol 22.5 mg
  • Vitamina A 1641 IU
  • Vitamina C 18 mg
  • Acid folic 27.4 mcg
  • Tiamină 0.3 mg
  • Calciu 226 mg
  • Magneziu 33.6 g
  • Fier 3.4 mg
  • Sodiu 872 mg
  • Potasiu 450 mg

 

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *