Plan dietetic de 1200 de calorii/zi pentru diabetici

Published in Planuri dietetice pentru diabet 13 June 2021

 O alimentație corectă și echilibrată din punct de vedere nutrițional este primul pas pentru a scădea în greutate și pentru reducerea nivelului glicemiei. Acest plan dietetic de 1200 de calorii/zi este ideal pentru diabetici deoarece va poate ajuta la scăderea în greutate și la reducerea nivelului glicemiei din sânge.

  • A mânca sănătos, chiar dacă suferiți de diabetes, poate fi mult mai simplu decât credeți. Mesele și gustările simple care compun acest plan dietetic atât de simplu de urmat sunt alcătuite din carbohidrații complecși (cereale integrale, fructe și legume proaspete), proteine de calitate și grăsimi sănătoase. Fiecare masă conține 2-3 porții de carbohidrați (30-45 grame de carbohidrați). Fiecare gustare conție aproximativ o porție de carbohidrați (15 grame de carbohidrați).
  • Pentru a vă menține nivelul glicemiei, planul limitează carbohidrații rafinați (cum ar fi pâinea albă, pastele albe și orezul alb) și reduce grăsimile saturate și sodiul, care vă pot afecta sănătatea, consumate în cantitate mare.  Mesele și gustările care alcătuiesc acest plan dietetic conțin ingrediente proaspete și o mulțime de ierburi și condimente care dau savoare fără adaos de sodiu suplimentar. 

MIC DEJUN (281 calorii)

GUSTARE 1 (66 calorii)

  • O mână de fistic (20 buc)

PRÂNZ (375 calorii)

GUSTARE 2 (95 calorii)

  • 1 măr mediu, feliat și presărat cu scorțișoară

CINA (428 calorii)

  • 2 căni de Supă de legume gătită la cuptor, acoperită cu 2 lingurițe de parmezan mărunțit
  • O felie de pâine din grâu integral, prăjită și stropită cu 2 lingurițe de ulei de maslinesupă de legume gătită la cuptor, acoperită cu 2 lingurițe de parmezan mărunțit

INFORMNAȚII NURTIȚIONALE

  • Total zilnic: 1.235 calorii, 54 g proteine, 148 g carbohidrați, 37 g fibre, 49 g zahăr, 49 g grăsimi, 9 g grăsimi saturate, 1.924 mg sodiu
Pentru un plan nutrițional personalizat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *