Salata de quinoa, năut și ardei copți vă aduce un aport de proteine vegetale și carbohidrați de calitate și un numar redus de calorii.
TIMP DE GĂTIRE
20 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
480
INGREDIENTE:
Un borcan de ardei grași roșii copți;
¼ cană migdale fulgi;
4 linguri de ulei de măsline extravirgin;
Un cățel de usturoi mic, tocat;
O linguriță boia;
½ linguriță de chimen măcinat;
¼ linguriță de piper roșu zdrobit (opțional);
2 căni de quinoa gătită;
¼ cană de măsline, tocate;
¼ ceașcă de ceapă roșie, tocată mărunt;
O cutie de năut, clătit;
O cană de castravete tăiat cubulețe;
¼ cană brânză feta sfărâmată;
2 linguri de patrunjel proaspăt tocat mărunt;
MOD DE LUCRU:
Așezați ardeii, fulgii de migdale, 2 linguri de ulei, usturoiul, boiaua, chimenul și ardeiul roșu zdrobit (dacă folosiți) într-un robot de bucătărie. Tocați mărunt.
Combinați quinoa, măslinele, ceapa roșie și restul de 2 linguri de ulei într-un castron mediu.
Pentru a servi, împărțiți amestecul de quinoa în 4 boluri și acoperiți cu cantități egale de naut, castraveți și sosul de ardei roșu. Deasupra presărați feta și pătrunjel.