Amestecul dintre branză, ciuperci și aroma intensă de ardei gras copt este o modalitate ușoară de a diminua cantitatea de carbohidrați din dieta dvs.
TIMP DE GĂTIRE
40 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
300
INGREDIENTE:
2 ardei grași mari din care s-au îndepărtat semințele
O lingură de ulei de măsline extravirgin
O ceapă mare, înjumătățită și tăiată felii
500 de grame de ciuperci, feliate subțire
O lingură de ierburi aromate (după gust)
½ linguriță piper măcinat
¼ linguriță sare
1 lingură sos Worcestershire
4 felii de caș sau alt tip de brânză (după preferințe)
MOD DE LUCRU:
Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.
Așezați ardeii într-o tavă pe o foaie de copt. Coaceți-i până se înmoaie, fără ca acețtia să își modifice forma (aproximativ 30 de minute).
Încălziți uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o, amestecând, până începe să se rumenească, (4-5 minute). Adăugați ciupercile și gătiți, amestecând, până se înmoaie (încă 5 minute). Adăugați ierburile aromate, piperul și sarea și gătiți încă 1-2 minute. Luați de pe foc se adăugați sosul Worcestershire.
Umpleți ardeii cu amestecul obținut și acoperiți-i cu o felie de brânză. Introduceți la cuptor și coaceți până când brânza se topește și se rumenește ușor (2-3 minute).