Ardei umpluti cu ciuperci si branza

Publicat in Retete cina, Retete hipocalorice 2 iunie 2021
Amestecul dintre branză, ciuperci și aroma intensă de ardei gras copt este o modalitate ușoară de a diminua cantitatea de carbohidrați din dieta dvs.
TIMP DE GĂTIRE
40 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
300

INGREDIENTE: 

  • 2 ardei grași mari din care s-au îndepărtat semințele
  • O lingură de ulei de măsline extravirgin
  • O ceapă mare, înjumătățită și tăiată felii
  • 500 de grame de ciuperci, feliate subțire
  • O lingură de ierburi aromate (după gust)
  • ½ linguriță piper măcinat
  • ¼ linguriță sare
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 4 felii de caș sau alt tip de brânză  (după preferințe)

MOD DE LUCRU:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.

  2. Așezați ardeii într-o tavă pe o foaie de copt. Coaceți-i până se înmoaie, fără ca acețtia să își modifice forma (aproximativ 30 de minute).

  3. Încălziți uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o, amestecând, până începe să se rumenească, (4-5 minute). Adăugați ciupercile și gătiți, amestecând, până se înmoaie (încă 5 minute). Adăugați ierburile aromate, piperul și sarea și gătiți încă 1-2 minute. Luați de pe foc se adăugați sosul Worcestershire.

  4. Umpleți ardeii cu amestecul obținut și acoperiți-i cu o felie de brânză. Introduceți la cuptor și coaceți până când brânza se topește și se rumenește ușor (2-3 minute).

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 29g
  • Carbohidrați 11,9g
  • Fibre alimentare 2,9g
  • Glucide 5,8g
  • Grăsimi 16,9g
  • Grăsimi saturate 7,5g
  • Colesterol 74,4mg
  • Vitamina A 555.7IU
  • Vitamina C 71,3mg
  • Acid folic 36,6mcg
  • Calciu 243,2 mg
  • Fier 2,6 mg
  • Magneziu 39,4 mg
  • Potasiu 657mg
  • Sodiu 464,7 mg
  • Tiamină 0,2 mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *