Salata de spanac, busuioc, fasole si cartofi dulci

Publicat in Retete hipocalorice, Retete pentru pierdere in greutate, Retete pranz, Retete salate, Retete vegane, Retete vegetariene 2 iunie 2021
Amestecul de cartofii dulci cu fasole, spanac și busuioc fac din această salată un prânz ideal pentru slăbit, bogat în fibre și proteine.
TIMP DE GĂTIRE
30 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
415

INGREDIENTE: 

  • Un cartof dulce, curățat și tăiat cubulețe
  • 5 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • ½ linguriță piper măcinat
  • ¼ linguriță sare
  • ½ cană frunze de busuioc proaspete
  • 3 linguri de oțet de cidru
  • 2 lingurițe de muștar
  • 10 cani de spanac pentru copii
  • O cutie de conserva de fasole 
  • 2 căni de varză mărunțită
  • 1 cană ardei gras roșu tocat
  • ⅓ ceașcă de nuci tocate, prăjite

MOD DE LUCRU:

  1. Preîncălziți cuptorul la 25o grade C.

  2. Puneți cartofii dulci tăiați, o lingură ulei, 1/4 linguriță piper și 1/8 linguriță de sare într-un castron mare. Transferați pe o foaie de copt mare și coaceți-i până când se înmoaie (15 până la 18 minute). Lăsați să de răcească cel puțin 10 minute.

  3. Între timp, puneți busuiocul, restul de 1/4 cană de ulei, oțetul, muștarul și restul de 1/4 linguriță de piper și 1/8 linguriță de sare într-un blender. Transferați conținutul apoi în bolul mare.

  4. Adăugați spanacul, fasolea, varza, ardeiul gras, nucile și cartofii dulci răciți.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 11,8g
  • Glucide 44,3g
  • Fibre dietetice 14,7g
  • Zaharuri 6,7g
  • Grăsimi 23,6g
  • Grăsimi saturate 2,9
  • Vitamina A 22749 IU
  • Vitamina C 103,7mg
  • Folat 48mcg
  • Calciu 194,4 mg
  • Fier 5.9mg
  • Magneziu 145,9 mg
  • Potasiu 498,1 mg
  • Sodiu 564,5 mg
  • Tiamină 0,2 m

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *