Broccoli cu fasole la tigaie

Publicat in Retete hipocalorice, Retete pentru pierdere in greutate, Retete pranz, Retete vegane, Retete vegetariene 2 iunie 2021
Broccoli cu fasole la tigaie este o opțiune ideală pentru cei cu carențe de fier și doresc totodată să piardă și câteva kilograme din greutate.
TIMP DE GĂTIRE
10 min
NUMĂR PORȚII
2
CALORII
196

INGREDIENTE: 

  • 2 ciorchine de broccoli tocate grosier
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 4 căței de usturoi tocat
  • ½ linguriță de pastă de hamsii sau un file de hamsii tocat
  • ½ linguriță de piper roșu zdrobit
  • 500 g fasole albe la conservă clătite
  • O lingură de suc de lamaie

MOD DE LUCRU:

  1. Puneți o cratiță cu apă la fiert. Adăugați broccoli-ul tocat, amestecând timp de 2 minute. Turnați într-o strecurătoare, clătiți cu apă rece și scurgeți bine.

  2. Adăugați ulei în tigaie și încălziți la foc mediu. Adăugați usturoiul, hamsiile și ardeiul roșu zdrobit și gătiți, amestecând  aproximativ 30 de secunde. Adăugați broccoli-ul și amestecând o dată sau de două ori, până când devine foarte fraged (de 3 până la 4 minute). Adăugați fasolea și sucul de lămâie și amestecați din nou încă vreo 2 minute.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 9.6g
  • Carbohidrați 21g
  • Fibre alimentare 4,6g
  • Glucide 2.2g
  • Grăsimi 11,1g
  • Grăsimi saturate 1,5g
  • Colesterol 0,2 mg
  • Vitamina A 7427.3IU
  • Vitamina C 106,6mg
  • Acid folic 74,6 mcg
  • Calciu 105,2 mg
  • Fier 2,1 mg
  • Magneziu 1,3 mg
  • Potasiu 283mg
  • Sodiu 293mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *