Deoarece în cadrul dietelor fără gluten pot lipsi anumiți nutrienți (fibrele, niacină, folatul și vitamina B12), acest plan asigură o mulțime de alimente sănătoase pentru a vă ajuta să vă satisfaceți necesarul zilnic al acestora.
MIC DEJUN (343 calorii)
3/4 cană de ovăz fără gluten gătit în 1 1/2 cană de apă
1/2 cană de zmeură
1 1/2 lingură de migdale feliate
1 linguriță de miere
Se adaugă fulgi de ovăz cu zmeură, migdale și miere.
Atunci când cumpărați o pâine fără gluten, alegeți pâine feliată. O felie conține cca.70 de calorii, făcând mai ușor de calculat numărul de calorii de la o masă.
Persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten ar trebui să utilizeze ovăz etichetat ca fiind „fără gluten”, deoarece ovăzul este adesea „contaminat” cu grâu și orz.