Stiinta si arta repiratiei

Publicat in Managementul stresului 4 aprilie 2021

Exercițiile de respirație au capacitatea de a reduce stresul, pot îmbunătăți starea de spirit și vă pot ajuta să vă simțiți energici. Avantajul acestor exerciții este faptul că sunt simple, ușoare și pot fi realizate oriunde.

EXECIȚII DE RESPIRAȚIE PENTRU A REDUCE STRESUL

  • Exercițiile de respirație sunt o modalitate simplă de a reduce anxietatea, agitația, depresia și stresul, promovând relaxarea, calmul și pacea interioară. Pentru a obține rezultate bune, este necesară să le practicați cu regularitate. Beneficiile pe termen lung merită eforul deoarece un corp și o minte calmă și relaxată sunt mai puțin predispuse la probleme de sănătate.

  • Respirația influențează puternic fiziologia și procesele de gândire, inclusiv starea de spirit. Prin simpla concentrare a atenției asupra respirației și fără a face nimic pentru a o schimba, vă puteți deplasa în direcția relaxării. Prea multă atenție asupra gândurilor supărătoare poate provoca anxietate și depresie.

  • Obișnuiți-vă să vă focalizați atenția către respirație ori de câte ori vă gândtiți la situații stresante. Un exercițiu de respirație recomandat este respirația 4-7-8. Este foarte simplă, nu necesită echipament și poate fi realizată oriunde.

  • Deși puteți face exercițiul în orice poziție, stați cu spatele drept în timp ce învățați exercițiul. Așezați vârful limbii chiar în spatele dinților superiori din față și păstrați-l acolo pe tot parcursul exercițiului. Expirați pe gură, în jurul limbii. Încercați să vă strângeți ușor buzele dacă acest lucru vi se pare ciudat. Expirați complet pe gură, scoțând un sunet ușor. Închideți gura și inspirați liniștit pe nas cât numărați mental până la patru. Țineți-vă respirația cât numărați până la șapte și expirați complet pe gură, scoțând sunet ușor cât numărați până la opt. Aceasta este o singură respirație. Acum inspirați din nou și repetați ciclul de trei ori pentru un total de patru respirații.

  • Rețineți că inspirați întotdeauna în liniște pe nas și expirați audibil pe gură. Vârful limbii rămâne în poziție tot timpul. Expirația durează de două ori mai mult decât expirația. Timpul absolut pe care îl petreceți în fiecare fază nu este important dar raportul de 4: 7: 8 este. Dacă aveți probleme cu reținerea respirației, accelerați exercițiul dar păstrați raportul de 4: 7: 8 pentru cele trei faze.

  • Cu practica puteți încetini totul și vă puteți obișnui să inspirați și să expirați din ce în ce mai profund. Exersați cel puțin de două ori pe zi. Nu faceți mai mult de patru respirații simultan pentru prima lună de practică. Mai târziu, dacă doriți, îl puteți extinde la opt respirații. Dacă vă simțiți puțin ușor atunci când respirați pentru prima dată în acest fel, nu vă îngrijorați, va trece.

RESPIRAȚIA-UN ENERGIZANT MENTAL

  • Dacă aveți nevoie de un boost energetic sau vă simțiți puțin anxios, încercați următorul exercițiu de respirație. Acesta vă poate ajuta să aduceți energie și claritate minții. Pentru prima dată faceți-o timp de doar 15 secunde crescând durata cu cinci secunde de fiecare dată până când puteți face un minut întreg. Respirați întotdeauna normal între exerciții.

  • Stați în poziție verticală, cu spatele drept, cu ochii închiși și umerii relaxați. Așezați vârful limbii deasupra dinților superiori. Respirați rapid pe nas în interior și în exterior cu gura ușor închisă. Inspirați și expirați scurt și egal. Pieptul ar trebui să fie aproape mecanic în mișcările sale în timp ce aerul este pompat prin el. Încercați să inspirați și să expirați de trei ori pe secundă, dacă puteți, păstrând respirația audibilă. În mod ideal, veți simți efectele musculare ale acestui exercițiu de respirație la baza gâtului (chiar deasupra claviculei) și la diafragmă.

RESPIRAȚIA 101

  • Exercițiile de respirație sunt un mod minunat de eficient de a reduce stresul, de a regla starea de spirit și de a vă simți energizat. O modalitate de a promova o respirație mai profundă și o sănătate mai bună este expirând complet.

  • Încercați sa respirați adânc, lăsați aerul să iasă fără efort, apoi stoarceți puțin mai mult. A face acest lucru în mod regulat vă va ajuta să vă tonifiați mușchii intercostali, iar expirațiile dvs. vor deveni în mod natural mai profunde și mai lungi.

  • Începeți prin practicarea conștientă a acestui exercițiu de expirație și, în cele din urmă, va deveni un obicei sănătos, inconștient.

ILUMINAREA PRIN RESPIRAȚIE

  • În tradițiile budiste și yoghine, oamenii au ajuns într-o stare de iluminare nefâcând altceva decât să acorde atenție respirației.

  • Respirația și, în special, urmărirea fluxului și refluxului aerului în cadrul acesteia este o parte intrinsecă a meditației.

  • Acordând atenție respirației vă veți schimba rapid starea de conștiință, veți începe să vă relaxați și vă veți expansiona conștiința.

  • Încercați să vă concentrați asupra punctului dintre respirația dvs. și respirația care este adimensională și vedeți elementele iluminării în acel spațiu.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *