Fulgi de ovaz cu afine, nuci si banane

Publicat in Retete deserturi, Retete mic dejun si brunch, Retete vegane 13 iunie 2021
Aroma nucilor pecan, dulceața afinelor și prospețimea bananelor fac din această rețetă un mic dejun delicios și hrănitor.
TIMP DE GĂTIRE
50 min (15 min activ)
NUMĂR PORȚII
12
CALORII
181

INGREDIENTE: 

  • 3 căni de ovăz
  • 1 ½ căni cu lapte
  • 2 banane coapte, piure (aproximativ 3/4 cană)
  • ⅓ cană zahăr brun ambalat
  • 2 ouă mari, ușor bătute
  • O linguriță de praf de copt
  • O linguriță descorțișoară măcinată
  • O linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță de sare
  • O cană de afine proaspete
  • ½ cană de pecan prăjit tocat

MOD DE LUCRU:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200° C. 

  2. Combinați ovăzul, laptele, bananele, zahărul brun, ouăle, praful de copt, scorțișoara, vanilia și sarea într-un castron mare. Adăugați afinele și nucile pecan. Împărțiți amestecul în niște cupe de brioșe (aproximativ 1/3 cană în fiecare).

  3. Coaceți până când o scobitoare introdusă în centru iese curată (aproximativ 25 de minute).  

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Grăsimi 6g
  • Colesterol 33 mg
  • Sodiu 124mg
  • Glucide 28g
  • Fibre alimentare 3g
  • Proteine 5g
  • Glucide12g
  • Grăsimi saturate 1g
  • Vitamina A 127IU

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *