Aroma nucilor pecan, dulceața afinelor și prospețimea bananelor fac din această rețetă un mic dejun delicios și hrănitor.
TIMP DE GĂTIRE
50 min (15 min activ)
NUMĂR PORȚII
12
CALORII
181
INGREDIENTE:
3 căni de ovăz
1 ½ căni cu lapte
2 banane coapte, piure (aproximativ 3/4 cană)
⅓ cană zahăr brun ambalat
2 ouă mari, ușor bătute
O linguriță de praf de copt
O linguriță descorțișoară măcinată
O linguriță extract de vanilie
½ linguriță de sare
O cană de afine proaspete
½ cană de pecan prăjit tocat
MOD DE LUCRU:
Preîncălziți cuptorul la 200° C.
Combinați ovăzul, laptele, bananele, zahărul brun, ouăle, praful de copt, scorțișoara, vanilia și sarea într-un castron mare. Adăugați afinele și nucile pecan. Împărțiți amestecul în niște cupe de brioșe (aproximativ 1/3 cană în fiecare).
Coaceți până când o scobitoare introdusă în centru iese curată (aproximativ 25 de minute).