Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente, însă în zilele noastre, pâinea este lipsită de gustul de odinioară. Aflați cum vă puteți prepara singuri, acasă, cea mai bună pâine. Pe lângă satisfacția că este făcută cu mâinile voastre, ea este și mult mai sănătoasă.
TIMP DE GĂTIRE
15 min
NUMĂR PORȚII
10
CALORII
188
INGREDIENTE:
500 de grame de faină integrală;
350 ml apa plată sau filtrată;
8 grame de drojdie uscată;
8 grame de sare de mare sau sare gemă;
o linguriță de miere;
o lingură de ulei de măsline;
MOD DE LUCRU:
Adăugați într-un vas suficient de mare: făina, sarea, mierea, uleiul de măsline și drojdia;
După ce ați amestecat ingredientele, adaugați treptat apa puțin încălzită;
Prin mișcari circulare duceți făina spre exteriorul vasului. Aluatul trebuie frămantat continuu și mutat pe un blat cu făina. Odată ce a prins o consistență omogenă, mai trebuie framantat doar 8-10 minute. Este necesar sa dați aluatului o forma de bilă pentru a se putea dospi;
Lasa-l apoi în vas si acoperiți-l cu un prosop de bucatarie timp de o oră. După ce timpul a trecut, scoateți-l și împărțiți-l în două;
Puteți să-l modelați în formă rotundă sau de baghetă (cum doriți);
Încingeți cuptorul la 250 de grade celsius. Puneți pâinea într-un vas termorezistent sau în tăvi și, cu ajutorul unui cuțit, crestați pâinea pe diagonală;
Când pâinea capătă o crustă maronie este coaptă. Adaugați puțin praf de făină peste și pâinea este gata;