Ce ingrediente sunt necesare in bucataria unui vegetarian?
A fi vegetarian poate fi o adevarată provocare culinară. Iată care sunt cele mai importante ingrediente pe care trebuie să le aveți la dispozitie în bucătărie dacă doriți să urmați un astfel de stil de viață. Fie că sunteți vegetarian, flexitarian sau doriți doar să reduceți consumul de carne, este nevoie ca în cămara dvs. să aveți unele ingrediente pentru a pregăti o masă sănătoasă în orice zi a săptămânii, fără a fi nevoie să recurgeți la mâncare procesată.
1. ULEIURI, OȚET ȘI CONDIMENTE
Uleiurile sunt folosite în bucătările nu doar pentru împiedicarea mâncării să se lipească de tigaie. Spre exemplu, uleiul de măsline este utilizat în salate și sosuri. La fel, oțeturile sunt folosite pentru arome și pentru a echilibra gustul mâncărurilor.
Iată câteva ingrediente din această categorie care vă vor ajuta să preparați o gamă variată de preparate:
- Uleiuri: măsline extravirgină, canola
- Oțeturi: balsamic, vin roșu, vin alb, orez, cidru
- Condimente asiatice: sos de soia cu sodiu redus, sos hoisin, sos vegetarian de “stridie”, sos de usturoi chili, ulei de susan prăjit
- Sos pentru grătar
- Sos iute
- Muștar: Dijon, integral
- Ketchup
2. IERBURI AROMATE
Nu subestimați puterea plantelor aromate! Când eliminați carnea din dieta dvs., poate fi necesar să vă bazați puternic pe arome pentru a oferi mâncărurilor mai mult gust. Chiar dacă sunt de preferat plantele proaspete, plantele uscate sunt la fel de bune. Sarea poate fi un stimulent al aromei dacă o utilizați corect, în timp ce elementele precum ceapa și usturoiul pot servi drept baze de aromă pentru unele rețete.
Iată câteva ingrediente care nu trebuie să lipsească din bucătăria unui vegetarian:
- Sare: gemă, kosher, de mare, etc
- Boabe de piper negru
- Ierburi și condimente, asortate uscate
- Ceapă
- Usturoi, proaspăt
- Ghimbir, proaspăt
- Măsline: Kalamata, verzi
- Capere
- Lămâi, tei, portocale
3. CEREALE
Păstrarea cerealelor uscate în cămara dvs. poate fi foarte utilă doriți să reduceți la minim cumpărăturile. Totodată, aceste ingrediente vă vor fi de mare folos dacă doriți să adoptați o dietă vegetariană.
Printre cerealele pe care ar trebui să le aveți la dispoziție în cămară putem enumera:
- Paste, grâu integral (forme asortate)
- Orzu
- Bulgur
- Cuscus, grâu integral
- Quinoa
- Orez: maro, maro instant, sălbatic
- Fasole uscată și linte
- Făină: grâu integral, produse de patiserie din grâu integral (depozitați pachetele deschise în frigider sau congelator), de uz general
- Fulgi de ovăz
- Făină de porumb
- Pesmet: grâu integral uscat, grosier
- Crackers, cereale integrale
- Îndulcitori: zahăr granulat, zahăr brun, miere, sirop de arțar pur
4. NUCI, SEMINȚE ȘI FRUCTE USCATE
Fructele proaspete nu sunt disponibile tot timpul anului. Din acest motiv este bine să aveți în cămară fructele preferate uscate, astfel încât să aveți mereu la dispoziție o sursă de fibre dietetice. Nucile și semințele pot fi o sursă ideală de proteine și majoritatea se păstrează bine în cămară pentru o lungă perioadă de timp.
Iată câteva produse din această categorie pe care este bine să le aveți în cămara dvs.:
- Nuci: nuci, nuci, migdale, alune, arahide, nuci de pin
- Unt natural de arahide și / sau alte unturi de nuci
- Semințe: pepitas, semințe de susan, semințe de floarea soarelui
- Tahini (pastă de susan)
- Fructe uscate: caise, prune uscate, cireșe, afine, curmale, smochine, stafide
5. PRODUSE DE ȚINUT LA FRIGIDER
Podusele lactate sunt surse importante de proteine pentru vegetarieni. De aceea este bine ca atunci când doriți să adoptați o dietă vegetariană să aveți în frigider aceste produse:
- Lapte și / sau lapte de soia sau lapte de orez
- Iaurt simplu sau kefir
- Smântână acră
- Parmezan, de bună calitate
- Brânză de vaci, brânză Cheddar sau mozzarella
- Ouă
- Tofu
- Tortilla: porumb, grâu integral