Fasole verde cu usturoi si parmezan

Publicat in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete mediteraneene, Retete pentru diabetici, Retete pranz, Retete vegetariene 24 octombrie 2022
Fasolea verde cu usturoi și parmezan este o rețetă clasică reinterpretată într-un stil mediteranean pentru a-i da un plus de aromă și savoare. Grație unui aport foarte redus de calorii și unei cantități mari de fibre alimentare, estre ideală pentru pierderea în greutate.
TIMP DE GĂTIRE
25 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII
325

INGREDIENTE: 

  • 250 Grame – Fasole verde
  • 1 Lingură (15ml) – Ulei de măsline
  • 2 căței (10g) – Usturoi
  • 2 Grame – Cimbru verde
  • 25 Grame – Parmezan
  • 1 Gram – Sare 
  • 0.5 Grame – Piper alb

MOD DE LUCRU:

  1. Spălați fasolea verde sub jet de apă. Verificați dacă are “ațe” pe lateralul păstăilor și îndepărtați-le trăgând puțin de ele ajutându-vă de vârful unui cuțit
  2. Dacă sunt foarte lungi, tăiați păstăile în jumătăți
  3. Puneți uleiul în cratiță sau în vasul multicookerului. Puneți și păstăile, sare, piper, cimbru și apoi o ceașcă de apă (cam 150 ml)
  4. Dacă folosiți multicookerul, setați programul manual la 30 de minute și 110 grade. Dacă nu aveți multicooker, puneți cratița să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Dacă folosiți fasole verde din conservă, nu este necesară fierberea.
  5. Când păstăile sunt fierte, tocați usturoiul mărunt și-l adăugați în oală. Amestecați și mai lăsați oala acoperită încă 10 minute să se întrepătrundă aromele.
  6. Presărați păstăile de fasole verde cu parmeazan dat prin răzătoare și serviți cât sunt călduțe.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 15 g
  • Carbohidrați 22.65 g
  • Grăsimi 22.5 g

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *