Somonul cu lămâie, Caponata și Faro este o rețetă cu influențe mediteraneene sănătoasă și plină de prospețime.
TIMP DE GĂTIRE
50 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
450
INGREDIENTE:
2 căni de apă
⅔ cupă farro
O vânătă medie, tăiată în cuburi
Un ardei gras roșu, tăiat în felii
Un dovleac de vară, tăiat în cuburi
O ceapă mică, tăiată rondele
1½ cești de roșii cherry
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
¾ linguriță sare, împărțită
½ linguriță piper măcinat, împărțit
2 linguri capere, clătite și tocate
1 lingură de oțet de vin roșu
2 lingurițe miere
Un kg de somon sălbatic tăiat în 4 porții
O linguriță coajă de lămâie
½ linguriță de tarhon
Câteva felii de lămâie
MOD DE LUCRU:
Preîncălziți cuptorul la 250 de grade C.
Adăugați grâul farro într-o cratiță și puneți la fiert. Când ajunge la punctul de fierbere, reduceți căldura la minim, acoperiți și fierbeți la foc mic aproximativ 30 de minute.
Puneți vinetele, ardeiul gras, dovleceii, ceapa și roșiile cu ulei, 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper într-un castron mare, amestecați conținutul și puneți-l pe foi de copt. Dați la cuptor și gătiți, amestecând din când în când legumele până devin fragede și încep să se rumenească (aproximativ 25 de minute). Scoateți-le înapoi în castron, lasați-le să se răcească și adăugați caperele, oțetul și mierea.
Condimentați somonul cu coajă de lămâie, tarhon, sare și piper și așezați-l pe una dintre foile de copt. Dați la cuptor și gătiți-l timp de 6-12 minute, în funcție de grosime.