Somonul cu legume și sos tahini este o cină care va aduce un aport optim de nutrienți, o savoare deosebită și un număr redus de calorii.
TIMP DE GĂTIRE
50 min (25 min activ)
NUMĂR PORȚII
4
CALORII pe porție
555
INGREDIENTE:
Un cartof dulce mare, tăiat în cuburi;
5 căni de ciuperci tăiate;
2 linguri de ulei de măsline;
½ linguriță de sare;
Un kilogram de fasole verde, tăiată;
2 linguri sos de soia cu sodiu redus;
2 linguri de sos tahini;
1 ½ lingurițe ghimbir proaspăt ras fin;
1 kg de somon, de preferință sălbătic, tăiat în 4 porții;
2 lingurițe de otet de orez;
O ceapă verde tocată (opțional);
MOD DE LUCRU:
Preîncălziți cuptorul la aprox. 210 grade C.
Combinați cartoful dulce, ciupercile, o lingură de ulei și 1/4 linguriță de sare într-un castron mare.
Așezați amestecul de legume într-un strat uniform într-o tigaie și sotați până când cartofii dulci încep să se rumenească (aproximativ 20 de minute).
Adăugați fasolea verde, a doua lingură de ulei și 1/4 linguriță de sare. Combinați sosul de soia, tahini și ghimbir într-un castron mic.
Puneți ciupercile și cartofii dulci într-o parte a tăvii și fasolea verde pe partea opusă. Așezați somonul în mijloc, deasupra legumelor. Întindeți jumătate din sosul de tahini deasupra somonului. Dați la cuptor și gătiți până când somonul se frăgezește (aprox. 10 minute).
Amestecți oțetul cu sosul de tahini rămas și turnați peste somon și legume. La final ornați cu ceapă verde, dacă doriți.