Consumul de ouă poate crește nivelul LDL colesterolului din organism, crescând astfel riscul bolilor cardiovasculare. Este justificată acestă îngrijorare?
Alimentația sănătoasă după un accident vascular cerebral este cheia recuperării. Alegerea corectă a alimentelor poate ajuta la controlul tensiunii arteriale, greutății corporale cât și la reducerea riscului de a avea un nou accident vascular cerebral.
Nu există o dietă specifică de urmat în caz de hepatită însă, consumul unor alimente sănătoase și eliminarea alimentelor fără valoare nutritivă este cea mai bună opțiune nutrițională. Dacă suferiți de hepatită, ficatul dumneavoastră se confruntă deja cu un proces inflamator. În timp, acest proces poate duce la cicatrizare (ciroză) și la reducerea funcției hepatice. O dietă adecvată poate îmbunătăți sănătatea ficatului și poate reduce impactul hepatitei asupra acestuia.
Sunt multe păreri conform cărora, consumul de fructe ar trebui limitat în caz de diabet deoarece, un consum ridicat ar putea crește nivelul glicemiei din sânge. Totuși, fructele sunt o sursă naturală de glucide și conțin și foarte multe vitamine. Se pune astfel întrebarea, cât de multe fructe și ce fructe ar trebui consumate?
Până la ora actuală, nu există o dietă stabilită în mod special pentru lupus. La fel ca în cazul oricărei afecțiuni medicale, este indicat să aveți o dietă echilibrată și corectă din punct de vedere nutrițional. Cu toate acestea, anumite alimente pot fi mai bune decât altele pentru gestionarea simptomelor lupusului. Aflați ce este bine să includeți în dieta dvs.