Ciuperci sote cu smantana

Publicat in Retete cina, Retete pranz, Retete vegetariene 18 august 2022
Rețeta de ciuperci sote cu smântână este un preparat ușor de gătit, foarte bun la gust dar și bogat în proteine de înaltă calitate nutrițională.
TIMP DE GĂTIRE
15 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII
430

INGREDIENTE: 

  • 500 Grame – Ciuperci champignon
  • 100 Grame – Smantana 12%
  • 1 Lingura (15ml) – Ulei de masline
  • 2 Catei (10g) – Usturoi
  • 30 Grame – Patrunjel verde (o legătură)
  • 1 Gram – Sare de masa
  • 1 Gram – Piper negru

MOD DE LUCRU:

  1. Ciupercile nu se spala sub jet de apa pentru ca o absorb ca un burete si se imbiba (in special ciupercile salbatice). Acestea se curata cu o perie moale, indepartandu-se pamantul, firele de iarba uscata si alte impuritati.
  2. Se pune intr-o tigaie incinsa untul si uleiul. Se adauga ciupercile si se amesteca cu o spatula sau cu o lingura de lemn. Se soteaza timp de 4-5 minute. In prima faza tigaia se umple cu apa lasata de ciuperci. Apoi aceasta se evapora si ciupercile incep sa sfaraie, sa se rumeneasca usor si scad mult in volum.
  3. Se asezoneaza totul cu sare si piper negru. Se adauga smantana si se reduce focul la mediu. Se lasa sa clocoteasca aprox. 2 minute ssi se stinge focul.
  4. Doar la final se adaugat usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 20.5 g
  • Carbohidrați 26.33 g
  • Grăsimi 28.8 g

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *