Rețeta de ciuperci sote cu smântână este un preparat ușor de gătit, foarte bun la gust dar și bogat în proteine de înaltă calitate nutrițională.
TIMP DE GĂTIRE
15 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII
430
INGREDIENTE:
500 Grame – Ciuperci champignon
100 Grame – Smantana 12%
1 Lingura (15ml) – Ulei de masline
2 Catei (10g) – Usturoi
30 Grame – Patrunjel verde (o legătură)
1 Gram – Sare de masa
1 Gram – Piper negru
MOD DE LUCRU:
Ciupercile nu se spala sub jet de apa pentru ca o absorb ca un burete si se imbiba (in special ciupercile salbatice). Acestea se curata cu o perie moale, indepartandu-se pamantul, firele de iarba uscata si alte impuritati.
Se pune intr-o tigaie incinsa untul si uleiul. Se adauga ciupercile si se amesteca cu o spatula sau cu o lingura de lemn. Se soteaza timp de 4-5 minute. In prima faza tigaia se umple cu apa lasata de ciuperci. Apoi aceasta se evapora si ciupercile incep sa sfaraie, sa se rumeneasca usor si scad mult in volum.
Se asezoneaza totul cu sare si piper negru. Se adauga smantana si se reduce focul la mediu. Se lasa sa clocoteasca aprox. 2 minute ssi se stinge focul.
Doar la final se adaugat usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat.