Salata de quinoa si pui

Published in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete pranz 19 May 2021
Bună atât pentru cină cât și pentru prânz, salta de quinoa și pui este o masă bogată în fibre, proteine și microntrienți.
TIMP DE GĂTIRE
40 min (20 activ)
NUMĂR PORȚII
2
CALORII pe portie
466

INGREDIENTE: 

  • Un cartof dulce mediu, curățat și tăiat în cubulețe
  • ½ ceapă roșie, tăiată rondele
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • ½ linguriță pudră de usturoi
  • ¼ linguriță sare
  • 250 g de pipt de pui
  • 2 linguri de muștar
  • O lingură sirop de arțar pur
  • O lingură oțet de cidru
  • 4 cani de verdeață cum ar fi spanac, varză și rucola, spălate
  • ½ cană de quinoa roșie gătită, răcită
  • O lingură semințe de floarea soarelui nesărate, prăjite

MOD DE LUCRU:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Amestecați cartoful dulce tăiat și ceapa cu o lingură de ulei, pudra de usturoi și 1/8 linguriță de sare, într-un castron mediu. Întindeți pe o foaie de copt mare și coaceți timp de 15 minute.

  2. Între timp, adăugați pieptul de pui și o lingură de muștar într-un castron și amestecați. După ce legumele s-au gătit 15 minute, scoateți-le din cuptor și adăugați puiul. Dați înapoi la cuptor și continuați gătitul până când legumele încep să se rumenească și puiul este gătit (aprox.10 minute) Scoateți din cuptor și lăsați-l să se răcească.

  3. Între timp, faceți un sos amestecând siropul de arțar, oțetul, o lingură de ulei, o lingură de muștar și 1/8 linguriță de sare într-un vas mare.

  4. Când puiul s-a răcit, mărunțiți-l și adăugați-l în vasul cu sos. Adăugați verdețurile, quinoa și legumele prăjite. Deasupra presărați semințele de floarea soarelui.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 28 g
  • Carbohidrați 35 g
  • Fibre alimentare 5.5 g
  • Grăsimi 21.1 g
  • Grăsimi saturate 3.1 g
  • Vitamina A 14701 IU
  • Vitamina C30 mg
  • Acid folic 42 mcg
  • Tiamină 0.2 mg
  • Calciu 116 mg
  • Magneziu 118 g
  • Fier 4 mg
  • Sodiu 716 mg
  • Potasiu 665 mg

Noutăți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *