Supa de orz și fasole este o cină consistentă și sănătoasă care vă va aduce imediat senzația de sațietate datorită conținutului ei ridicat în proteine și fibre.
TIMP DE GĂTIRE
45 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
333
INGREDIENTE:
4 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
O ceapă mare, tocată
Un bulb de fenicul mediu tocat
5 căței de usturoi tocați
O linguriță de busuioc uscat
400g de fasole albă sau roșie fiartă (sau la conservă)
O roșie mare tăiată cuburi
6 căni bulion
¾ cană de orz de gătit rapid
6 căni de baby spanac
¼ cană parmezan ras
¼ linguriță piper măcinat
MOD DE LUCRU:
Încălziți uleiul într-un ceaun la foc mediu-mare. Adăugați ceapa, feniculul, usturoiul și busuiocul. Gătiți, amestecând frecvent, până când legumele se înmoaie și încep să se rumenească (6 până la 8 minute).
Adăugați fasolea, roșiile, bulionul și orzul în oală. Dați la foc mare. Reduceți temperatura la mediu și fierbeți, amestecând ocazional până când orzul devine fraged (aproximativ 15 minute). Adăugați apoi spanacul și fierbeți până se ofilește (aproximativ 1 minut). Luați de pe foc și presărați parmezanul și piperul.