Supa de orz cu fasole

Publicat in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete supe, Retete vegetariene 19 mai 2021
Supa de orz și fasole este o cină consistentă și sănătoasă care vă va aduce imediat senzația de sațietate datorită conținutului ei ridicat în proteine și fibre.
TIMP DE GĂTIRE
45 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
333

INGREDIENTE: 

  • 4 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • O ceapă mare, tocată
  • Un bulb de fenicul mediu tocat
  • 5 căței de usturoi tocați
  • O linguriță de busuioc uscat
  • 400g de fasole albă sau roșie fiartă (sau la conservă)
  • O roșie mare tăiată cuburi
  • 6 căni bulion
  • ¾ cană de orz de gătit rapid
  • 6 căni de baby spanac
  • ¼ cană parmezan ras
  • ¼ linguriță piper măcinat

MOD DE LUCRU:

  1. Încălziți uleiul într-un ceaun la foc mediu-mare. Adăugați ceapa, feniculul, usturoiul și busuiocul. Gătiți, amestecând frecvent, până când legumele se înmoaie și încep să se rumenească (6 până la 8 minute).

  2. Adăugați fasolea, roșiile, bulionul și orzul în oală. Dați la foc mare. Reduceți temperatura la mediu și fierbeți, amestecând ocazional până când orzul devine fraged (aproximativ 15 minute). Adăugați apoi spanacul și fierbeți până se ofilește (aproximativ 1 minut). Luați de pe foc și presărați parmezanul și piperul.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine13 g
  • Carbohidrați 55 g
  • Fibre alimentare 12 g
  • Grăsimi 8 g
  • Grăsimi saturate 1.5 g
  • Vitamina A 1919 IU
  • Vitamina C 37 mg
  • Acid folic2 4.4 mcg
  • Tiamină 0.1 mg
  • Calciu 182 mg
  • Magneziu 92 g
  • Fier 3.5 mg
  • Sodiu 618 mg
  • Potasiu 832 mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *