Oua scramble cu spanac si zmeura

Publicat in Retete hipocalorice, Retete mic dejun si brunch, Retete pentru pierdere in greutate 10 mai 2021
Acest mic dejun pe bază de ouă, spanac și pâine integrală este indicat atât pentru scădere în greutate cât și pentru reducerea nivelului colesterolului. Proteinele și fibrele pe care le conține vă vor ajuta să vă simțiți sătui chiar dacă ingredientele sale, luate împreună au sub 300 de kilocalorii.
TIMP DE GĂTIRE
10 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII
296

INGREDIENTE: 

  • O linguriță ulei de măsline sau canola;
  • ½ căni de baby spanac;
  • 2 ouă mari, ușor bătute;
  • Un vârf de cuțit de sare;
  • Un vârf de cuțit de piper măcinat;
  • O felie de pâine integrală, prăjită;
  • ½ cană de zmeură proaspătă;

MOD DE LUCRU:

  • Încălziți uleiul într-o tigaie mică antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați spanacul și gătiți-l până se ofilește, amestecând des, timp de 1 până la 2 minute. Transferați spanacul pe o farfurie.

  • Ștergeți tigaia, puneți-o la foc mediu și adăugați ouăle. Gătiți, amestecând o dată sau de două ori pentru a asigura o gătire uniformă (1-2 minute). Adăugați ulterior spanacul, sarea și piperul. Serviți amestecul cu pâine prăjită și zmeură.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 18 g
  • Carbohidrați 20 g
  • Fibre alimentare 7 g
  • Grăsimi 5.7 g
  • Grăsimi saturate 3.7 g
  • Colesterol 372 mg
  • Vitamina A 3312 IU
  • Vitamina C 28 mg
  • Acid folic 20 mcg
  • Calciu 138 mg
  • Magneziu 42 g
  • Fier 4.2 mg
  • Sodiu 390 mg
  • Tiamină 0.1 mg
  • Potasiu 292 mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *