Ovaz cu iaurt grecesc, afine si nuci pecan

Publicat in Retete deserturi, Retete hipocalorice, Retete mic dejun si brunch, Retete pentru diabetici, Retete pentru pierdere in greutate, Retete vegane 2 iunie 2021
Iaurtul grecesc bogat în proteine, nucile pecan crocante și afinele dulci-acrișoare fac din această rețetă un mic dejun sănătos și gustos.
TIMP DE GĂTIRE
10 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII
291

INGREDIENTE: 

  • O cană de apă
  • Un vârf de cuțit de sare
  • ½ cană de ovăz de modă veche
  • ½ cană de afine, proaspete sau congelate
  • 2 linguri de iaurt grecesc simplu
  • O lingură de nuci pecan prăjite și tocate
  • 2 lingurițe sirop de arțar 

MOD DE LUCRU:

  1. Puneți apa la fiert într-o cratiță mică și adăugați puțină sare. Adăugați ovăzul, reduceți focul la mediu și fierbeți, amestecând ocazional până când cea mai mare parte a lichidului este absorbită (aproximativ 5 minute). 

  2. Luați de pe foc, acoperiți și lăsați să stea 2 până la 3 minute.

  3. Adăugați afinele, iaurtul, nucile și siropul.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 9g
  • Glucide 48,6g
  • Fibre dietetice 6,4g
  • Glucide 17,6g
  • Grăsimi 8,3g
  • Grăsimi saturate 1g
  • Colesterol 1,4 mg
  • Vitamina A 44.9IU
  • vitamina c 7.3mg
  • Acid folic 27,4 mcg
  • Calciu 61mg
  • Fier 2,2 mg
  • Magneziu 128,9 mg
  • Potasiu 298,4 mg
  • Sodiu 164,9 mg
  • Tiamina 0,3 mg
  • Zahăr adăugat 9g

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *