Această prajitură facută din făină de migdale și umplută cu morcov este un desert ideal pentru cei cu boală celiacă sau cu intoleranță la gluten.
TIMP DE GĂTIRE
2 ore (activ 30 min)
NUMĂR PORȚII
16
CALORII pe porție
291
INGREDIENTE:
Pentru aluat
3 căni de făină de migdale
O lingură de scorțișoară măcinată
O linguriță de ghimbir măcinat
¼ linguriță de cuișoare măcinate
O linguriță bicarbonat de sodiu
½ linguriță de sare
5 ouă mari
¾ cană de zahăr brun
¼ cană ulei de cocos, topit
O linguriță de extract de vanilie
3 căni de morcovi mărunțiți
O cană de nuci tocate (opțional)
Pentru glazură
350 g brânză feta
¼ ceașcă de iaurt grecesc simplu
½ cană de zahăr brun
¼ linguriță extract de nucă de cocos (opțional)
¼ cană de nuci prăjite tocate (opțional)
MOD DE LUCRU:
Preîncălziți cuptorul la 110 grade C. Căptușiți fundul a două tăvi rotunde de aprox. 10 cm cu hârtie de pergament. Înveliți în hârtie și părțile laterale ale tăvilor.
Bateți făina de migdale, scorțișoara, ghimbirul, cuișoarele, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron mare. Bateți ouăle, zahărul granulat, uleiul de cocos și vanilia într-un castron mediu. Amestecați morcovii cu nucile (dacă folosiți și nuci).
Turnați ingredientele umede peste ingredientele uscate și amestecați până se combină. Împărțiți aluatul în tăvile pregătite, răspândind uniform. Coaceți probând cu o scobitoare (aprox. 30-35 de minute). Lăsați să se răcească în tăvi timp de 10 minute, apoi scoateți din tăvi (după aproximativ o oră).
Între timp, pregătiți glazura: Bateți brânza, iaurtul, zahărul și nuca (dacă folosiți) într-un castron mediu cu un mixer electric până la omogenizare.
Pentru a asambla tortul, așezați un strat de prăjitură, pe o farfurie de tort. Întindeți uniform o 1/2 de cană de glazură. Așezați următorul strat și întindeți glazura rămasă deasupra și pe laturile prăjiturii. La final, ornați cu nuci (dacă doriți).