Salata de taitei din morcovi si arahide

Publicat in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete vegane, Retete vegetariene 30 mai 2021
Această salată crocantă facută din morcovi tăiați în spirală în loc de paste, este o alegere potrivită pentru o cină cu un număr redus de calorii.
TIMP DE GĂTIRE
15 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII pe porție
165

INGREDIENTE: 

  • 500g de morcovi, tăiați în formă de spirală
  • 2 linguri de ulei de arahide nerafinat
  • 2 linguri unt natural de arahide
  • O lingură de suc de lămâie
  • O lingură de sos de soia Tamari
  • O lingură de apă
  • 2 linguri de ierburi aromate proaspete tocate (mentă, busuioc, coriandru, oregano, etc.)
  • O lingură de arahide prăjite sărate tocate

MOD DE LUCRU:

  1. Folosind un decojitor de legume sau un spiralizator, tăiați morcovii pe lungime, în fire lungi și subțiri.

     

  2. Bateți uleiul, untul de arahide, sucul de lămâie, sosul tamari și apa într-un castron mare. Adăugați morcovii tăiați, ierburile aromate si arahidele.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 3,7g
  • Carbohidrați 12,5g
  • Fibre dietetice 3,5g
  • Glucide 5,8g
  • Grăsimi 12g
  • Grăsimi saturate 2,1g
  • Vitamina a iu 16936,9 UI
  • Vitamina c 7.3mg
  • Acid folic 29,9 mcg
  • Calciu 41,9 mg
  • Fier 0,8mg
  • Magneziu 30mg
  • Potasiu 391,1 mg
  • Sodiu 286,7mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *