Bună atât pentru cină cât și pentru prânz, salta de quinoa și pui este o masă bogată în fibre, proteine și microntrienți.
TIMP DE GĂTIRE
40 min (20 activ)
NUMĂR PORȚII
2
CALORII pe portie
466
INGREDIENTE:
Un cartof dulce mediu, curățat și tăiat în cubulețe
½ ceapă roșie, tăiată rondele
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
½ linguriță pudră de usturoi
¼ linguriță sare
250 g de pipt de pui
2 linguri de muștar
O lingură sirop de arțar pur
O lingură oțet de cidru
4 cani de verdeață cum ar fi spanac, varză și rucola, spălate
½ cană de quinoa roșie gătită, răcită
O lingură semințe de floarea soarelui nesărate, prăjite
MOD DE LUCRU:
Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Amestecați cartoful dulce tăiat și ceapa cu o lingură de ulei, pudra de usturoi și 1/8 linguriță de sare, într-un castron mediu. Întindeți pe o foaie de copt mare și coaceți timp de 15 minute.
Între timp, adăugați pieptul de pui și o lingură de muștar într-un castron și amestecați. După ce legumele s-au gătit 15 minute, scoateți-le din cuptor și adăugați puiul. Dați înapoi la cuptor și continuați gătitul până când legumele încep să se rumenească și puiul este gătit (aprox.10 minute) Scoateți din cuptor și lăsați-l să se răcească.
Între timp, faceți un sos amestecând siropul de arțar, oțetul, o lingură de ulei, o lingură de muștar și 1/8 linguriță de sare într-un vas mare.
Când puiul s-a răcit, mărunțiți-l și adăugați-l în vasul cu sos. Adăugați verdețurile, quinoa și legumele prăjite. Deasupra presărați semințele de floarea soarelui.