Budinca cu mere, chia si scortisoara

Publicat in Retete deserturi, Retete hipocalorice, Retete mic dejun si brunch, Retete vegane, Retete vegetariene 30 mai 2021
Schimbați rutina micului dejun obișnuit pe bază de fulgi de ovăz cu această rețetă clasică de budincă cu mere, chia și scorțișoară.
TIMP DE GĂTIRE
10 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII
223

INGREDIENTE: 

  • ½ ceașcă de lapte de migdale neîndulcit sau alt lapte vegtal
  • 2 linguri de semințe de chia
  • 2 lingurițe sirop de arțar pur
  • ¼ linguriță extract de vanilie
  • ¼ linguriță scorțișoară măcinată
  • ½ cană de măre tăiate cuburi,
  • O lingură de nuci prăjite tocate

MOD DE LUCRU:

  1. Amestecați laptele de migdale (sau alt tip de lapte vegetal), semințele chia, siropul de arțar, vanilie și scorțișoara împreună într-un castron mic. Acoperiți și puneți la frigider cel puțin 8 ore.

  2. Când doriți să mâncați, amestecați bine. Se amestecă aproximativ jumătate din budincă într-un pahar (sau castron) și se acoperă cu jumătate din cantitatea de mere și nuci pecan. Ulterior, adăugați restul de budincă și restul cantității de mere și nuci pecan.

     

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 4,8g
  • Carbohidrați 27,7g
  • Fibre alimentare 10,1g
  • Zaharuri 14,4g
  • Grăsimi 12,7g
  • Grăsimi saturate 1,1g
  • Vitamina A iu 297.7IU
  • Vitamina C 3mg
  • Acid folic 13,5 mcg
  • Calciu 385,9 mg
  • Fier 2,1 mg
  • Magneziu 84,7 mg
  • Potasiu 224,2 mg
  • Sodiu 90,7 mg
  • Tiamină 0,2 mg
  • Zahăr ăugat 8g

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *