Plan dietetic vegan pentru diabetici

Published in Planuri dietetice pentru diabet, Planuri dietetice vegane 13 June 2021

Cand sunteți vegan și doriti să vă gestionați nivelul glicemiei, concentrați-vă asupra alimentelor care conțin o fibre alimentare și proteine. Aflați ce produse vegetale vă pot ajuta la menținerea în limite normale a nivelului glicemiei.

CE SĂ MĂNÂNCI ÎN CADRUL UNUI PLAN VEGAN PENTRU DIABET?

  • În acest plan dietetic ne propunem un aport de aproximativ 45 de grame de carbohidrați la o masă asigurându-ne că includem proteine vegetale și fibre alimentare pentru a echilibra nivelul glicemiei din sânge și pentru a be face să ne simțiți sătui pe toată perioada zilei. Cercetările arată faptul că un aport mai mare de fibre alimentare în dietă vă poate ajuta la menținerea unei greutăți optime, la scădeea în greutate și la refacerea microflorei colonice.

  • Dacă sunteți vegan, pentru a vă gestiona nivelul glucozi din sânge, concentrați-vă asupra alimentelor care conțin o mulțime de fibre și proteine, doi nutrienți care funcționează sinergic în acest sens. În plus, includeți în dieta dumneavoastră în principal alimente vegane neprelucrate cum ar fi fasolea sau lintea în loc de paste fabricate din proteine vegane sau alte produse din carne falsă, care pot fi excesiv de bogate în sodiu.

  • Cele mai bune alimente care vă pot ajuta la alcătuirea unui plan dietetic vegan pentru diabet sunt: fasolea, lintea, nucile și semințele, unturile naturale de nuci sau semințele (unt de arahide, unt de semințe de floarea soarelui etc.), fructele și legumele proaspete sau congelate (fără adaos de zahăr), spanacul, varza, varza de Bruxelles, broccoli, conopida, fructele de pădure, merele, perele, avocado, ovazul, pastele din grâu integral, quinoa, uleiul de masline, edamame, tofu, tempeh, seitanul.

MIC DEJUN (329 calorii)

GUSTARE 1 (139 calorii)

  • 1 ½ căni edamame, în păstăi

PRÂNZ (347 calorii)

GUSTARE 2 (116 calorii)

  • 15 migdale nesărate prăjite uscate

CINA (480 calorii)

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

  • Total zilnic: 1455 calorii, 59 g proteine, 148 g carbohidrați, 39 g fibre, 81 g grăsimi, 1320 mg sodiu
  • Pentru a ajunge la 1200 de calorii/zi înlocuiți gustarea 1 cu o clementină și gustarea 2 cu 1/2 cană de castravete feliat.
  • Pentru a ajunge la 2000 de calorii/zi adăugați o cană de iaurt cu lapte de cocos neindulcit la micul dejun, consumați 2 căni de edamame, adăugați o portocală medie la gustarea 2, consumați 1/3 cană de migdale și un măr mare.
Pentru un plan nutrițional personalizat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *