Salata de grau farro cu rosii cherry

Published in Retete hipocalorice, Retete pranz 19 May 2021
Grâul farro împreună cu baconul, roșiile cherry și busuiocul proaspăt se combină perfect pentru a vă oferi un prânz ușor, hrănitor și sănătos.

 

TIMP DE GĂTIRE
30 min
NUMĂR PORȚII
6
CALORII
134

INGREDIENTE: 

  • O cană de grâu farro
  • 2 felii de bacon
  • O ceapă medie, tocată
  • 2 linguri de oțet de vin alb
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper proaspăt măcinat
  • Câteva roșii cherry, tăiate în sferturi
  • ¼ cană busuioc proaspăt tocat

MOD DE LUCRU:

  1. Puneți grâul farro într-o cratiță medie și adăugați suficientă apă încât să-l acoperiți cu 4-5 cm. Puneți la fiert. Când începe să fiarbă, acoperiți, reduceți focul și fierbeți până se înmoaie (15 până la 20 de minute). Scurgeți și transferați într-un castron mare.

  2. Între timp, gătiți baconul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, până când devine crocant. Scurgeți pe o farfurie folosind un prosop de hârtie. Peste grăsimea din tigaie puneți ceapa și gătiți, amestecând, timp de 1 minut. Adăugați apoi oțetul, sarea și piperul. Luați de pe foc.

  3. Tăiați baconul și adăugați-l în castron împreună cu roșiile și busuiocul și amestecați ușor. 

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 5.3 g
  • Carbohidrați 26 g
  • Fibre alimentare 3.3 g
  • Grăsimi 2 g
  • Grăsimi saturate0.3g
  • Vitamina A548 IU
  • Vitamina C7.5 mg
  • Acid folic 9.8 mcg
  • Calciu 23 mg
  • Magneziu 8.2 g
  • Fier1 mg
  • Sodiu 136 mg
  • Potasiu 147 mg

Noutăți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *