Grâul farro împreună cu baconul, roșiile cherry și busuiocul proaspăt se combină perfect pentru a vă oferi un prânz ușor, hrănitor și sănătos.
TIMP DE GĂTIRE
30 min
NUMĂR PORȚII
6
CALORII
134
INGREDIENTE:
O cană de grâu farro
2 felii de bacon
O ceapă medie, tocată
2 linguri de oțet de vin alb
¼ linguriță sare
¼ linguriță piper proaspăt măcinat
Câteva roșii cherry, tăiate în sferturi
¼ cană busuioc proaspăt tocat
MOD DE LUCRU:
Puneți grâul farro într-o cratiță medie și adăugați suficientă apă încât să-l acoperiți cu 4-5 cm. Puneți la fiert. Când începe să fiarbă, acoperiți, reduceți focul și fierbeți până se înmoaie (15 până la 20 de minute). Scurgeți și transferați într-un castron mare.
Între timp, gătiți baconul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, până când devine crocant. Scurgeți pe o farfurie folosind un prosop de hârtie. Peste grăsimea din tigaie puneți ceapa și gătiți, amestecând, timp de 1 minut. Adăugați apoi oțetul, sarea și piperul. Luați de pe foc.
Tăiați baconul și adăugați-l în castron împreună cu roșiile și busuiocul și amestecați ușor.