Fulgi de ovaz cu mango si afine

Publicat in Retete mic dejun si brunch, Retete vegetariene 18 mai 2021
Fulgii de ovăz cu mango și afine sunt un mic dejun ideal pentru copii dar și pentru adulți.
TIMP DE GĂTIRE
10 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII
400

INGREDIENTE: 

  • O cană de lapte
  • ½ cană de ovăz de modă veche
  • O linguriță sirop de arțar pur sau miere
  • 5 felii de mango
  • 15 afine

MOD DE LUCRU:

  1. Amestecați laptele și ovăzul într-o cratiță mică și puneți pe aragaz la foc mediu-mare. Când începe să fiarbă, dați la foc mic și fierbeți amestecând des până când amestecul se îngroașă (aproximativ 5 minute). Adăugați sirop (sau miere). Transferați într-un castron.

  2. Decorați fulgii de ovăz cu felii de mango și afine.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 15 g
  • Carbohidrați 71 g
  • Zahăr adăugat 4 g
  • Fibre alimentare 7.3 g
  • Grăsimi 8.6 g
  • Grăsimi saturate 3.5 g
  • Vitamina A 2293 IU
  • Vitamina C 64 mg
  • Acid folic 105 mcg
  • Tiamină 0.3 mg
  • Calciu 240 mg
  • Magneziu 86.7 g
  • Fier 1.8 mg
  • Sodiu 117mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *