Legume la cuptor cu ierburi aromate

Publicat in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete mediteraneene, Retete pentru pierdere in greutate, Retete vegane, Retete vegetariene 12 mai 2021
Intr-o tavă așezați legume rădăcinoase și plante aromate și puneți-le la copt până devin fragede și aromate. Este o cină perfectă cu un număr foarte redus de calorii.
TIMP DE GĂTIRE
50 min (20 min gătit)
NUMĂR PORȚII
8
CALORII
112

INGREDIENTE: 

  • 2 rădăcini de păstârnac mediu, decojit;
  • 2 sfecle roșii medii, decojite;
  • O ceapă roșie medie;
  • Un cartof dulce mediu;
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin;
  • O lingură jumate de oțet de mere sau oțet balsamic;
  • O lingură de ierburi aromate proaspete cum ar fi cimbru, rozmarin, busuioc sau salvie;
  • ½ linguriță sare;
  • ½ linguriță piper măcinat;

MOD DE LUCRU:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

  2. Așezați legumele într-o tavă antiaderentă, stropiți-le cu ulei și oțetul de mere sau oțetul balsamic, presărați ierburile aromate, piperul și sarea și dați-le la cuptor.

  3. Gătiți-le până devin fragede și emană mirosul caracteristic de ierburi aromate.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 1.5 g
  • Carbohidrați 15.2 g
  • Fibre alimentare 3.4 g
  • Grăsimi 5.5 g
  • Grăsimi saturate 0.8 g
  • Vitamina A 5767 IU
  • Vitamina C 11.6 mg
  • Acid folic 53 mcg
  • Tiamină 0.4 mg
  • Calciu 34 mg
  • Magneziu 24.3 g
  • Fier 0.6 mg
  • Sodiu 202 mg
  • Potasiu 361 mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *