Orez integral cu legume mexicane

Publicat in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete pentru pierdere in greutate, Retete vegane, Retete vegetariene 25 iunie 2021
Orezul integral împreună cu amestecul de legume mexicane cu un conținut ridicat în fibre, vitamine și alți micronutrienți, fac din această rețetă o cină ideală pentru cei ce vor să piardă în greutate.
TIMP DE GĂTIRE
25 min
NUMĂR PORȚII
2
CALORII
220

INGREDIENTE: 

  • 120g de orez integral
  • 400g amestec legume mexicane
  • o ceapă roșie mică, tocată mărunt
  • un morcov tocat
  • un păstârnac tocat
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper
  • 600ml supă de legume sau apă
  • o lingură de ulei de măsline

MOD DE LUCRU:

  1. Puneți legumele congelate într-o oală, dați-le un clocot și apoi scurgeți-le bine.
  2. În același vas puneți uleiul la încălzit, adăugați ceapa tocată mărunt și legumele și sotați aproximativ un minut.

  3. Adăugați orezul, sotați-l un minut și adăugați supa sau apa, sarea și piperul și lasați să fiarbă acoperit. Când apa a scăzut și orezul s-a fragezit, se lasă la răcit.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 9,1g
  • Glucide 48,2g
  • Fibre alimentare 8,3g
  • Grăsimi 8,6g
  • Grăsimi saturate 1,2g
  • Vitamina A 1251.5IU
  • Vitamina C 35mg
  • Acid folic 75,6 mcg
  • Calciu 77,1 mg
  • Fier 2,1 mg
  • Magneziu 66,2 mg
  • Potasiu 235,1mg
  • Sodiu 332,7mg
  • Tiamină 0,2 mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *