Ouăle fierte moi cu pâine prajită sunt un mic dejun englezesc clasic. Este o rețetă simplă, gustoasă și pe îndemana oricui.
TIMP DE GĂTIRE
10 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII pe porție
290
INGREDIENTE:
2 ouă mari
2 felii de pâine integrală, prăjită
Sare
Piper
MOD DE LUCRU:
Puneţi ouăle într-un vas suficient de mare și adăugaţi suficientă apă încât să le acoperiţi. Puneţi apă la fiert şi de îndată ce încep să fiarbă, opriţi focul, acoperiţi cratiţă şi cronometraţi. Dacă vreţi ca ouăle să fie fierte moi, le lăsaţi în oală acoperită timp de 3 minute.
Tăiați pâinea prăjită în fâșii.
Transferați ouăle în cupe sau într-un castron. Atingeți partea de sus a fiecărui ou cu o lingură pentru a sparge partea superioară a cojii și scoateți-o. Se condimentează cu sare și piper după gust.