Oua fierte moi cu paine prajita

Publicat in Retete hipocalorice, Retete mic dejun si brunch 12 mai 2021
Ouăle fierte moi cu pâine prajită sunt un mic dejun englezesc clasic. Este o rețetă simplă, gustoasă și pe îndemana oricui.
TIMP DE GĂTIRE
10 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII pe porție
290

INGREDIENTE: 

  • 2 ouă mari
  • 2 felii de pâine integrală, prăjită
  • Sare
  • Piper

MOD DE LUCRU:

  • Puneţi ouăle într-un vas suficient de mare și adăugaţi suficientă apă încât să le acoperiţi. Puneţi apă la fiert şi de îndată ce încep să fiarbă, opriţi focul, acoperiţi cratiţă şi cronometraţi. Dacă vreţi ca ouăle să fie fierte moi, le lăsaţi în oală acoperită timp de 3 minute.

  • Tăiați pâinea prăjită în fâșii.

  • Transferați ouăle în cupe sau într-un castron. Atingeți partea de sus a fiecărui ou cu o lingură pentru a sparge partea superioară a cojii și scoateți-o. Se condimentează cu sare și piper după gust.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 20 g
  • Carbohidrați 25 g
  • Fibre alimentare 3.4 g
  • Grăsimi 11.5 g
  • Grăsimi saturate 3.5 g
  • Colesterol 372 mg
  • Vitamina A 542 IU
  • Acid folic 70 mcg
  • Tiamină 0.3 mg
  • Calciu 146 mg
  • Fier 3.2 mg
  • Magneziu 54.2 g
  • Sodiu 542 mg
  • Potasiu 282 mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *