Somon la tigaie cu sos de piper verde

Publicat in Retete cina, Retete mediteraneene 11 mai 2021
Somonul tras la tigaie cu sosul de boabe de piper verde picant, suc de lămâie și unt conferă preparatului prospețime și o aromă răcoritoare ascuțită.
TIMP DE GĂTIRE
15 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII pe porție
226

INGREDIENTE: 

  • 4 fileuri somon sălbatic;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • 2 lingurițe ulei de canola;
  • ¼ cană suc de lămâie;
  • 4 lingurițe de unt nesărat, tăiat în bucăți mici;
  • O linguriță de boabe de piper verde, zdrobite;

MOD DE LUCRU:

  • Presărați sare peste bucățile de somon. Încălziți uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați somonul și gătiți până când devine opac în centru, rotind ușor la jumătate (în total 4 până la 7 minute). 

  • Scoateți tigaia de pe foc și adăugați imediat sucul de lămâie, untul, boabele de piper și un vârf de sare. Învârtiți tigaia cu atenție pentru a încorpora untul în sos. Completați fiecare porție de pește cu sos (aproximativ 2 lingurițe la fiecare).

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 28.5 g
  • Carbohidrați 1.2 g
  • Fibre alimentare 0.1 g
  • Grăsimi 11.4 g
  • Grăsimi saturate 3.9 g
  • Colesterol 75 mg
  • Vitamina A 327 IU
  • Vitamina C 7.6 mg
  • Acid folic 19 mcg
  • Tiamină 0.1 mg
  • Calciu 58 mg
  • Magneziu 40 g
  • Fier 0.8 mg
  • Sodiu 270 mg
  • Potasiu 543 mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *