Supa de pui cu legume

Publicat in Retete cina, Retete hipocalorice, Retete pentru pierdere in greutate, Retete supe 25 iunie 2021
Supa de pui cu legume este o rețetă savuroasă și bogată în vitamine, fibre alimentare și proteine care vă va ajuta să slăbiți și, în același timp, să vă simtiți și sătui.
TIMP DE GĂTIRE
1h 30 min (15 min activ)
NUMĂR PORȚII
6
CALORII
200

INGREDIENTE: 

  • 200 g fasole verde (păstăi)
  • 300 g piept sau pulpă de pui tăiat 
  • un morcov tocat cubulețe
  • un ardei gras rosu/verde tocat cubulețe
  • o rădăcină de păstârnac tocată mărunt
  • o rădăcină de țelină tocată mărunt
  • o ceapă uscată tocată mărunt
  • un dovlecel mic tocat cubulețe
  • opțional 1-2 cartofi
  • 150 ml suc de roșii sau bulion
  • 600 ml bors
  • sare și piper după gust
  • o legătură de pătrunjel tocată mărunt
  • o legătură de leuștan tocată mărunt
  • 1 litru de supă de pui sau apă

MOD DE LUCRU:

  1. Puneți carnea la fiert, adunând periodic spuma formată.

  2. Cand începe să dea în clocot, adaugați fasolea verde și, rând pe rând, legumele tocate.

  3. Acriți cu borș și cu suc de roșii/bulion, puneți sare și piper după gust și dați în clocot de câteva ori.

  4. Presărați verdețurile proaspete și lasați să se răcescă.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 16,6g
  • Glucide 24,9g
  • Fibre alimentare 5,9g
  • Glucide 6,7g
  • Grăsimi 6,4g
  • Grăsimi saturate 1,3g
  • Colesterol 39mg
  • Vitamina A iu 2806.4IU
  • Vitamina C 72,3mg
  • Acid folic 44,5mcg
  • Calciu 79mg
  • Fier 2,8 mg
  • Magneziu 72,2 mg
  • Potasiu 778,5 mg
  • Sodiu 385,5 mg
  • Tiamină 0,5 mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *